View Single Post
Staro 12.01.2006., 19:34   #10
masni
Premium

masni's Avatar

Datum registracije: Apr 2003
Citiraj:
Originally posted by ivan OS
Ja i ti očito ne gledamo 100% isto na overclock,znam da ti testiraš masu hardvera i mjenjaš ga često ali meni je važna stabilnost,pa ne klokam ga za par sekundi screenshot-a.
Zašto ne bi uvjet bio min.10 sati
Prime95 torture testa?
Nisam išao za onom tko ima veći (na par minuta) nego da ljudi mogu pregledavati i isprobavati postavke na istom i sličnom hardveru.Čemu onda ta baza ionako,po čemu mjeriti uspješnost OC-anja ako ne po stabilnosti.Stavi se template i samo se unose svoji podaci,pa osim Prime95 testa za sve ostalo je dovoljan klik i pričekati da test završi i napraviti screenshot.
ma slažem se, ali overclocknig bi prije svega trebao biti BESPLATNE PREFORMANSE i NATJECANJE...čemu super pi, everest i 3dmark ako nema natjecanja...??

a što se tiče max stabilnog clocka, može, neka se stavi prime95 10sati ili stress prime 2004, isto 10 sati...

svi dobro znamo da je overclocknig hobi za entuzijaste i svi bi htjeli biti najbolji...zar nije tako?? stoga, osim testa stabilnosti, bilo bi zanimljivo i imati OC BAZU sa najboljim rezama pa bi tako ljudi mogli imati najbolju moguću referencu...

recimo:

dfi ultra-d ploča (bios 623-3)
san diego 3700+ (CAB2E 0544 FPMW)
ocz platinum rev2 (v1.0)

cpuz valitadtion - 3300ghz
super pi 1m - 26s (3100mhz, ram 1:1)
super pi 32m - 26min (3000mhz, ram 1:1)
everest read - 8500mb/s (proc 3100mhz, ram 1:1, 620mhz, 2.5-3-3-6)

itd...

tako bi bilo zanimljivije i preglednije...

na kraju i prime95 - stabilnost kompletnog sistema sa svim relevantnim podacima o hardveru
masni je offline   Reply With Quote