Evo napokon sam sklopio konfu sa R5-3400G proc. i Asrock Steel Legend X570 matičnom.
U prilogu validacija:
https://valid.x86.fr/pl6xen
Ako neko ima iskustva sa navedenim procom na ovoj X570 ili drugoj matičnoj, molim za pomoć, jer sam više izgubio živce sa ovim.
Od prvog bootanja, sa originalnim Biosom Ver. 1.70, nije mogla bootati XMP profil sa oba dva mem.modula
G-Skill Trident-Z F4-3200C16D-16GTZSW (16Gb kit, Samsung B-die).U manualu piše da podržava max.2667Mhz, za dva single rank modula, što ovi jesu. Probao i to sa konzervativnim timing postavkama (kao na 3200), ali neide nikako, restarta nekoliko puta i onda vrati na 2133.
Da bude još gore, nakon instalacije Win10Pro_x64 (1903), kad su oba modula na 2133Mhz, windowsi u system properties uredno jave 16GB rama, ali je dostupno samo 6Gb!, umjesto 14Gb (2Gb ide za int.grafiku). Probao sam sve živo( LLC postavke, Digao napon mem.na 1.40V), i nadogradio bios na zadnji V2.20 (AGESA Combo-AM4 1.0.0.4 Patch B), ali stvar je ista. Svi driveri su najnoviji, Radeon, AMD i ostalo...
Također kad su oba modula u ploči, napon na procesoru divlja, Bios nakon gašenja PC-a, gubi postavke o vremenu i slična sr... Poslao sam natrag polču u ADM, zajedno sa procom, testirali je i kažu sve je ok..

Tražio support od Asrocka, još nema odgovora.
Kad je unutra jedan modul od 8GB, učita XMP bez problema i veselo radi na 3200Mhz, stabilan je u OCCT-u, temp. ne prelazi 60C (Cooler je AC-34 Esports).
Detaljni opis konf. je u validaciji..
Ako netko ima ideju kako ovo riješti, molim za prijedloge...

) Hvala..