Ovaj dock nema šanse upogoniti na Windows 7, cijelo popodne sam na ova dva PC-a u sigu isprobavao sve moguće kombinacije kabela, diskova i napajanja. U prvi mah sam pomislio da je dock neispravan dok nisam stavio sve kombinacije na papir.
Na laptopu s Windows 10 me zeza USB 3.0 charging port i dock se stalno odspaja iako svi drugi uređaji normalno rade. Na drugom USB 3.0 portu sve super radi, brzina do 450 MB/s, čak i preko produžnog kabela i fino se vidi da koristi UASP driver.
Na desktopu s Etron EJ168 kontrolerom UASP nije podržan, novijih drivera od 2013. nema i slikaj se, izgleda da je vrijeme za noviju MBO i konačan otpis Windows 7 smeća jer ništa novije ne radi na tome. Max brzina što dobijem je 45 MB/s i to nakon što uspije prepoznati dock jer svaki puta moram reinstalirati drivere da bi ga vidio. Na USB 2.0 kontroleru radi bez problema, ali to nije cilj.
Dock kao dock je smeće, mehanizam vrata je koma i 3.5" disk zapinje kod vađenja do te mjere da skoro pokidaš vrata koja su baš slaba. Nema nikakve vodilice za diskove pa je umetanje isto otežano, pogotovo malih 2.5" diskova, baš moraš gađati port i viriti unutra. Sharkoonov dock je bolji 10 puta što se toga tiče i vrata su puno čvršća, progutao je stotine diskova u 10-ak godina i još šljaka, samo je USB 2.0 usko grlo.
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.01.2020. u 18:51.