View Single Post
Staro 11.01.2020., 15:23   #1491
mamikulcic
Premium

Datum registracije: Mar 2019
Citiraj:
Autor hrwii Pregled postova
Ušteda je onolika koliko ste kolega spremni platiti nešto. Cijenu usluge i proizvoda dobijete u ponudi...nabavite više ponuda, odete kod nekoliko izvođača, pričate, cjenkate se, predlažete...i po cijeni po kojoj ste zadovoljni naravno i s drugim stavkama u ponudi kupite. Od države tražite povrat % novaca koji je plaćen izvođaču. O tome koliko je isplativo i tko diže cijene pa na to stavlja popust se da raspravljati općenito. Dovoditi u pitanje da li je subvencioniranje isplativo ili ne je po meni suludo...naravno da želim novce koje mi netko daje za nešto što želim promjeniti na bolje i imam za njih pravo natjecati se. Natječaj daje novce a ti kao investitor biraš izvođača, natječaj ti ne uvjetuje izvođača već samo ured koji mora obaviti energetski certifikat.
Sve to stoji i u redu je što pričate.
Ponude koje sam ja dobio sve odreda su na kraju imale napomenu da se ponuda ne može koristiti za natječaj za subvenciju. Moj zaključak je da su za natječaj cijene nešto drukčije. Nekom svojom usporedbom došao sam do zaključka da je u mojem slučaju i u slučaju člana rodbine na kraju cifra otprilike izjednačena što ne mora znači da je u svim slučajevima tako.
mamikulcic je offline   Reply With Quote