View Single Post
Staro 11.01.2020., 14:49   #1489
Exomaniac
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2016
Citiraj:
Autor hrwii Pregled postova
Ušteda je onolika koliko ste kolega spremni platiti nešto. Cijenu usluge i proizvoda dobijete u ponudi...nabavite više ponuda, odete kod nekoliko izvođača, pričate, cjenkate se, predlažete...i po cijeni po kojoj ste zadovoljni naravno i s drugim stavkama u ponudi kupite. Od države tražite povrat % novaca koji je plaćen izvođaču. O tome koliko je isplativo i tko diže cijene pa na to stavlja popust se da raspravljati općenito. Dovoditi u pitanje da li je subvencioniranje isplativo ili ne je po meni suludo...naravno da želim novce koje mi netko daje za nešto što želim promjeniti na bolje i imam za njih pravo natjecati se. Natječaj daje novce a ti kao investitor biraš izvođača, natječaj ti ne uvjetuje izvođača već samo ured koji mora obaviti energetski certifikat.
Eh, samo kad ideš na natječaje sve mora biti po špagi i 100% legalno. Kad ovako ideš, za stolariju pogotovo, plaća se samo dio PDV-a, a ostatak se dogovori ovako na ruke pa ispadne barem 15-20% niža cijena kad se sve to zbroji i oduzme. A na natječaju je pitanje koji postotak se refinancira, plaćaš punu cijenu i to onda sasvim lagano može ispast jednaka cifra kao da si se ovako dogovorio s izvođačem stolarije.
Exomaniac je offline   Reply With Quote