Citiraj:
Autor mamikulcic
A kolika je realna ušteda novaca ako se ide preko natječaja?
Moja rodbina je mijenjala stolariju na cijeloj kući preko natječaja a ja svojim sredstvima.
Imam osjećaj da je na kraju ispalo sve tu negdje jer je proizvođač stolarije povisio cijenu tako da više zaradi a rodbina nakon što su dobili povrat, cifra je bila negdje kao i moja koji sam plaćao sam. Dobio sam rabat na gotovinsko plaćanje, plaćanje unaprijed,...
|
Ušteda je onolika koliko ste kolega spremni platiti nešto. Cijenu usluge i proizvoda dobijete u ponudi...nabavite više ponuda, odete kod nekoliko izvođača, pričate, cjenkate se, predlažete...i po cijeni po kojoj ste zadovoljni naravno i s drugim stavkama u ponudi kupite. Od države tražite povrat % novaca koji je plaćen izvođaču. O tome koliko je isplativo i tko diže cijene pa na to stavlja popust se da raspravljati općenito. Dovoditi u pitanje da li je subvencioniranje isplativo ili ne je po meni suludo...naravno da želim novce koje mi netko daje za nešto što želim promjeniti na bolje i imam za njih pravo natjecati se. Natječaj daje novce a ti kao investitor biraš izvođača, natječaj ti ne uvjetuje izvođača već samo ured koji mora obaviti energetski certifikat.