Citiraj:
Autor domina
Hm, to ok zvuči ako država plaća građ. uredu nakon odobrenog natječaja, znači njima je u interesu da to prođe.
Sad je pitanje koje korake treba poduzet tj. šta će građ ured reć.
Stvar je u tome da moj zahvat zahtjeva 2-3 firme što se tiče izvođača. Trebat ću vjerojatno 2 nova dimnjaka (1 firma), ulazna i terasna vrata (druga firma), a izvođača za grijanje imam, a opet on nije u sustavu pdv-a, plaća ga paušalno.. to je isto nepoznanica.
Znači sve to radi ovlašteni ured, pitanje je samo dal se s njima može dogovorit šta i kako ja hoću  .
Znači treba pratit stranice ministarstva zoie, pa kad budu ak budu natječaji pitat ovlašteni građ. ured.
Zahvaljujem još jednom..
|
Da treba pratiti ali mislim da će to biti i u medijima kad se ministarstvo udostoji prijaviti kod EU za ta sredstva. EU svake godine izdvaja sredstva za te i slične projekte samo se naše ministarstvo javi svake 2,3 godine...npr jedne godine zbog toga što Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, koji je pri ministarstvu zadužen za te i takve projekte, nije imao ravnatelja koji bi mogao potpisati dokumentaciju te se uopće nisu prijavili za sredstva. Ne znam što je bilo prošle godine ali svašta je moguće...možda bude ove godine...to ti je kao i sa sredstvima za kupnju e-vozila.
Za ove detalje oko tvog projekta ćeš ipak morati detaljnije i sa građ. uredom i sa izvođačima. I jednim i drugima je u interesu da rade tako da ti i izvođači imaju podosta info o tome.
Ja sam imao jednog izvođača. Platio sam ga po izdanoj fakturi a potraživao % od plaćenog iznosa. Refund se bazira na izdan račun nakon obavljenog posla ali pretpostavka posla i dobivanja natječaja je službena ponuda izvođača koja mora biti ovjerena pečatom i potpisom.
Mislim da količina izvođača kod tebe ne igra ulogu jer je svaki od njih odgovoran za svoj dio podizanja energetske vrijednosti tvoje nekretnine...samo je pitanje da li kroz natječaj to možeš bespovratno sufinancirati.
Drago mi je da sam ti malo pomogao i nadam se da će natječaj uskoro. 🍻