View Single Post
Staro 07.01.2020., 20:10   #1307
hash
Premium

Datum registracije: Nov 2005
Razlika izmedju jeftinih kineskih LEDica i skupljih zarulja je velika. Barem s mojim ogranicenim iskustvom.

Imao sam par tih kineskih (iste kao na ovom linku sto shareate) i razlika izmedju njih i GE koje sad imam postoji.

Na prvu se jedino vidi da su ove kineske nesto hladnije ali brightness mi se cak cinio i veci kod njih pogotovo jer su nazivno vece snage (nisam mjerio watmetrom). Medjutim, svaki mobitel ima senzor za brightness pa sam isao isprobati, a to bi preporucio i svima vama.

Nadjite neki app koji mjeri brightenss (u luxima) na app storeu. Stavite mobitel na metar ili kolko god od zarulje i izmjerite brightness. Zatim zamijenite zarulju i stavite drugu. To ce vam biti najjednostavnija metoda za izmjeriti koliko svjetla koja zarulja daje. Meni je razlika izmedju LED kineza i LED brand namea bila 2 ili 3 puta po Watu.

Pazite da vam mobitel mjeri na istoj udaljenosti jer se vrijednost mijenja s kvadratom iste, i na kut pod kojim vam je okrenut mobitel jer se vrijednost mijenja s kosinusom.

Koliko su senzori na mobitelu precizno kalibrirani ne znam, ali omjer rasvjetljenosti po Watu izmedju zarulja ce biti stalan. Same vrijednosti mozda nema smisla usporedjivati izmedju razlicitih mobitela.

Pa eto, ako se nekom doma igra s klincima i uci omjere mozete ovo napraviti tokom jednog popodneva i podijeliti s nama rezultate
hash je offline   Reply With Quote