Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.01.2020., 11:29   #47525
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Pa u de je fora za obvezno osiguranje da je sto je veca kanta to je osiguranje skuplje. Jer ga voze "rizicne" skupine. Evo i meni raste osiguranje jer ga sve vise "rizicnijih" ljudi vozi.

Za kasko ide po vrijednosti auta pa treba toliko blesavih detalja jer se smanjuje rizik ako je bolja opcija, tipa privatni parking i tako.
Ne valja generalizirati - koliku kantu voziš (vizualno i tehničko stanje kante) nema veze s osiguranjem, koju kantu voziš ima veze. Kanta je pri tome bilo koji auto.

Bjelodano je da osiguranja vode statistiku s nebrojeno faktora te na temelju toga proračunavaju cijene osiguranja. Ak te potrefi da voziš taman model auta koji je došao u godine kad se isti kupuje mladim vozačima kao prvi auto, te ti mladi vozači naprave veći broj udesa na cesti, jasno je da će cijena osiguranja rasti.

Kod mene je situacija da plaćam, normalizirano na 10k km, duplo manje za auto iz 1989. nego iz 2001.
Broj tih starijih auta je znatno manji, količina nesreća valjda ništavna, pa je i cijena osiguranja niža