View Single Post
Staro 07.01.2020., 08:52   #3197
kilkenny
Premium

kilkenny's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova

Text rendering

Započet ću sa AOC-ovim AG273QX. VA panel nije najbolji panel kad je u pitanju renderiranje teksta, no ne mogu reći da me razočarao. Malo je mutniji nego što je to slučaj kod IPS modela, no ništa strašno i za većinu korisnika će biti super. Tko traži monitor za dizajn i sl. ionako neće gledati VA monitore.
No ovdje dolazimo do najvećeg problema tog monitora, a to je prikaz teksta u motionu (igranje, scrolling, itd.). Tko nije upoznat s VA panelima, pojavljuje se smearing u tamnim scenama. U ovom slučaju pojavljuje se smearing iza teksta kada se scrolla svijetliji tekst na tamnij pozadini. Meni to užasno smeta za oči i zbog toga sam ga odlučio vratiti Amazonu već drugi dan. Kad sam otpkrio prije spomenutu prašinu iza panela mi je tu odluku još dodatno potkrijepilo.
Kako to izgleda u praksi na mom primjerku možete vidjeti ovdje.

Što se FI27Q-P i 27GL850 (i 27GL83A) tiče, više manje su identični oba su super po pitanju toga. No ipak postoje razlike i mislim da je Aorus bolji na kraju. Aorus ima malo... blaži i topliji prikaz teksta u odnosu na LG. Ne znam kako to opisati uopće. LG kao da tekst prikazuje malo oštrijim. Meni osobno to ne smeta, no nekome tko je osjetljiviji na to i ima problema sa time, ili se pojavljuje glavobolja ili eye strain kod korištenja, preporučam Aorus. Ili neki drugi monitr sa Innuloxovim panelom.

FI27Q, kada sam ga imao, mi je stvarao probleme s rendeiranjem teksta za vrijeme scrollanja. Pojavljivao mi se neki bijeli blur / holo efekt iza teksta i užzasno me smetalo. To je bio više manje najveći razlog zašto sam ga vratio. No, isti monitor si je kupio i moj frend i imao je taj problem samo u početku i od onda više nikad. Tako da ne znam, možda je isto stvar firmware updejta.

Fala q da je netko konacno obratio paznju na gore navedeno. Isto se dogada i na AOC U3277PWQU 4k monitoru. Istu stvar u manjoj mjeri primijetio sam i na drugim monitorima.
kilkenny je offline   Reply With Quote