View Single Post
Staro 06.01.2020., 13:47   #2271
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Taktilni su kao linearni samo sa "grbom" da osjetiš kada je tipka aktivirana. Zato se smatraju najboljim kompromisom za igranje i posao, dok su linearni isključivo za igre, a clicky ovisno o izvedbi za tipkanje gdje drugima to ne smeta.

Nakon što sam izmjenio nekoliko tipkovnica sa MX Brown, ponovno sam isprobao MX Blue i mogu reći da koliko god je osjećaj topkanja dobar - taktilni su meni osobno najbolji. Mana MX Blue je što nema istu točku aktivacije/deaktivacije tipke, odnosno točka deaktivacije je nešto "plića" u odnosu na aktivaciju. Zvuči bezveze (i meni je kada sam o tome čitao na netu) no kada se čovjek navikne na taktilne stvarno je bezveze i čudno da nemaš istu točku gdje se switch aktivira/deaktivira. Na stanu glasnoća vezana uz kliktanje...

Zato i ekipa preporuča ZealioPC switcheve jer su za razliku od Brown koji kada pređeš na njih sa Blue imaju osjećaj kao da nema nikakve "grbe" odnosno taktilnosti 10 koplja ispred standardnih MX Brown switcheva.

Najveća razlika je što imaju dosta jaku "grbu" odnosno taktilnost, i nema praznog hoda prije aktivacije kao kod MX switcheva - taktilnost počinje od samog vrha. Jedan video:

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote