Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.01.2020., 17:06   #47488
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ne treba ti ni blizu 200 KS za to, meni Civic u trećoj po suhom prokliže s novim gumama na onom glatkom asfaltu po Županijskoj i Hrvatske republike, a kad skrećem iz Ružine lijevo, baš moram paziti s gasom jer inače understeeram na stazu.

Kod prednjeg pogona jedino što se može napraviti je pustiti gas i nadati se najboljem dok kod zadnjeg ima više opcija za izvući se iz opasnosti jer gas, volan i ručna mogu pomoći ako znaš što radiš.
Slazem se, karikirao sam da treba 200Ks jer taj E39 je tu negdje oko te snage pa zato usporedjujem.
Dugo godina vozio sam GSi 16v talijana (bez katalizatora je bio tvornicki pa je bio 156KS i kad mu naspes 100 oktana jos ide 6 km brze (238 po satu )). Tih 156KS i 1000kg je fakat trebalo paziti na nogu cim padne malo kisice a kamo li poledica/minusi leti na sve strane premda sam uvijek na njemu imao Dunlop, Toyo, Michelin, Bridgestone gume. Nema te gume koja na ledu radi super (osim čavlerica ).

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Ahahaha tako mi o treba ........
To je bila moja poanta. A i definitivno vise necu nabrzinu odgovarat bez sa vidim tko pisez jer sam sam sebe sad nasmijao (a i obrukao ).

I ne, ne bih davao iskisnim vozacima maluse. Dapacez vec sam prije imao neku ideju u glavi da bi oaiguranja trebala biti jeftinija za ljude koji su prosli nekakav centar sigurne voznje.
Tocno to, meni ide na zivce i kod policije i tih kvazi "strucnjaka". Svi samo represiju spominju i samo neka poskupljenja i dodatna kaznjavanja, pa dajte pobogu probajte nekad sa nagradama za dobre vozace -m alo za promjenu ?
Sto nebi recimo onaj koji nema 2 godine nikakavih prometnih prekrsaja/bodova dobio popust na registraciju ? Oslobodite ga placanja tehnickog pregleda ili neki vrag, dajte mu popust 5,10,15% ili slicno reciprocno godinama bez prekrsaja.... pa da si covjek moze nakupiti 5,10, 15% jer je savjestan vozac ?

Znaci sustav kaznjavanja postoji i sve je gori ( a efekat slab ili nikakav) a sustav nagradjivanja nepostoji - ono, bas super .

Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
To bi trebalo biti nedopustivo, jer ljudi samo ginu bezveze... Deseci zivota su sjebani sada samo s ovom prometnom...
Ma jasno nema ljutnje, tu smo da raspravimo jos koji dan dok godisnji ne zavrsi a onda na snijeg i zimske gume, posao .

Meni jedino iz tog teksta od Marusica ono sa uvozom/trosarinama i "kaznjavanjem" ljudi sto kupuju novija vozila ima smisla tj. tu je u pravu,
Zasto drzava kaznjava i poskupljuje novije/sigurnije aute (mislim jasno je nama zasto ali to nema veze sa sigurnoscu u prometu kao ni silne Laserske sacekuse na autoputevima )

Da je njima stalo do toga jos bi subvencionirali ljude da kupuju nove/novije aute a ne ih kaznjavali trosarinama, PPMovima i godisnjim porezima.

Ostalo sto je napisao vecinom je hrpa bedastoca IMO.