Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.01.2020., 16:21   #47484
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Vidim po cijelom textu da nisi vozio zadnji pogon....
Ehhh sta da ti kazem a da se ne naljutis (nije mi namjera).
Ali definitvno mozes zamjeniti vidovitog Milana ako tako dobro "vidis" preko tipkovnice (NHF ali dobro si me nasmijao). Sta da ti kazem nego "omasio si ceo fudbal" .

Ne da sam vozio, nego vozim zadnjih 13 godina zadnji pogon redovito i svi odreda 150+ KS a usput i dan danas redovito vozim zenin auto i jos par od bivse firme svi odreda slabiji motori sa prednjim pogonom (70-130 KS).
Jedini spas je sto nijedan od tih prednjopogonasa nema snage da proklize "posteno" pa proklizava slabije pa imas lazni osjecaj da je sigurniji jer mu treba 10-15 sec do 100 pa i nagli pritisak papucice gasa ne radi bas neku "stetu" .

Probaj prednji pogon sa 200KS i ljetne gume pa se provozja po zavojima/ledenim cestama malo brze (najbolje ako imas negdje neki parking/poligon/pistu poput Micevca i slicno pa je sigurnije, nikako to nije preproucljico probavati na gradskim cestama ofc - ali to svi znamo ?)

Sto se tice onog djela gdje mi objasnjavas sto je overster koji se nemoze kontorlirati jer neznas kud se auto krece reko bit i da je oversteer lakse iskontorlirati nego understeer jer jos uvijek imas kakvu taku kontorolu nad volanom i mozes ga zabaciti nazad ako ZNAS sta radis jer kontrom volana i gasom mozes vratit rep ili ga prebacit na drugu stranu dok kod prendjeg pogona volan upravlja sa pogondskim kotacim koji trneutno klize bocno i kontrolole uopce nema (rucna postoji i kod zadnjeg pogona BTW ali sa danasnjim trendom rucnih kocnica na tipku nece biti bas upotrebljiva u te svrhe uskoro nikome)

Ja sam svoj dio godina driftanja odavno naucio/probao u mladjim danima, jedno vrijeme i visio po drift natjecanjima .

Cak se i sam drift kod nas opisuje kao "kontrolirano proklizavnje zadnjih kotaca" u sportskoj disciplini. Naravno kad te uhvait nespremnog (a sa 19godina i bez vozacke to definitinvo jesi osim ako si profi drifter kojim slucajem) onda je tesko se nadati da ce takav vozaci dati kontru i stisnuti gas da izravna nego ce od straha pustiti gas i stisnuti kocnicu i eto piruete a u ovom slucaju nazalost sa smrtno stradalima .

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 05.01.2020. u 16:28.
Lewis je online   Reply With Quote