Citiraj:
Autor Elven
Ali ono što se NE može, je imati zadnji pogon i ljetne gume. Ne, ne i ne....
|
A prednji pogon sa 200ks i ljetne gume moze

? Pa to je jos manje upravljivo kad ti kotaci s kojima skreces proiklizavaju ko ludi, volan ko u putar, vrtis a nista se ne dogdja i auto samo klize preko nosa kod svakog skretanja.
Dajte ljudi nemojte nasjedati na kvazi novinarske price i budalastine (oni su tu da nabriju ljude na Audi, BMW, Mercedes i ostale skuplje aute tako da narod udje on unu zonu "tatinih sinova"...).
Vozio sam dugo godina auto sa prednjim pogonom i 156KS u 1000kg (tada jos nisu bile obavezne zimska oprema na nacin kao sada niti je bilo vezano za neki datum i slicno).
Ja nisam mogo izaci sa parkinga kad padnje 10cm snijega ili kisica pa se smrzne cesta. Znaci ujutro krenem na posao i ljuljam/cimam se u sjedalu/autu 10 minuta da se izvucem s parkinga ili zicam nekog da me malo pogura ako nisam namontirao zimske gume.
Svaki zavoj/raskrizje sa imalo vise gas auto ode ravno/understtera bocno ide na sve strane (sreca pa sam radio vecinom nocne kad je grad bio pust pa sma mogo vozit kolko god sma polako htio bez d ami iko trubi i obailazi me u to gluvo nocno-zimsko doba).
Znaci nije me spasavao nikakv prednji pogon ako pretjerams s gasom, tak je svejedno bilo bilo je nevozljivo jer kad god si dotako gas auto je proklizao. Jednostanvo je imao puno snage/malo kila.
Znaci poanta je u snazi/kilazi auta ,kvaliteti te vrsti guma i naravno u
MOZGU onoga koji vozi da se suzdrzi od naglog dodavanja gasa i da zna da konrrolirat auto i da sto bolje predviodi sta ce se dogodit (a to sa 19godian nemoze predvidit jer nema jos dovoljno iskustva, narociti ako nema ni vozacku).
Taj E39 je sigurno imao ASC ili DSC (zavisno od godista) tkao da ako si vozio polako i smireno mogo je bez problema proci uvjete koji su bili neki dan na cesti, nema snijega i nije bilo nesto ekstra hlando -4 do -5c. Prosao sam tom cestom stotinama puta (mozda i tisucama jer sam tom cesotm iskao na posao i sposla 4 godine) i tu gdje je on izletio stvarno trebas biti lud na gasu/brzini da se to dogodi (da je isao dolje nize jedno 300 metara i izletio u onom zaovju kod Remize ispod podvoznjaka to bi jos mogo razumit ako prebrzo udje su zavoj na kliskoj cesti).
Naranvo da je cesta u takvim uvjetima skliska ali skliska je i za prednji pogon a kamo li za nekog BEZ vozacke u alkoholiziranom stanju.