Citiraj:
Autor Max Rockatansky
Ja sam zadovoljan i sa odličnim proizvodom ... probao sam sve 3 generacije i nakon Intelovog reketarenja ovo je renderaški narodni preporod  .
Glede dionica, pa ni TSMC-ov 5-godišnji graf ne izgleda loše, a po svemu sudeći imat će posla još barem par godina.
|
Max, jesi ti na kraju uspio ugrabiti 3950X ili si još uvijek na 3900X? Znam da si pričao da očekuješ 3950X, ali ne znam jesam vidio da si se istim pohvalio
Ili budeš pričekao kakav 4900X za godinu dana

?
Baš gledam kako vrijeme faking leti. Z77 ploču i i7 2600K sam kupio sad davne 2012 i imao sam tu platformu do 2017. Tih 5 godina mi se činilo onak, dugačak vremenski period.
A sad kad gledam, Ryzen platforme imamo neki ovdje, sad će za koji mjesec 3 godine... kud prije odu te 3 godine. Kao da smo jučer gledali prve leakove i benčeve prvih Zenova (launch je bio 02.03.2017), a sad već gledamo u Zen3 tj 4. generaciju procesora. Baš je prozujalo vrijeme fino.
Što se tiče nadolazećeg čipseta (vjerojatno X670), tu bi moglo biti škakljivo ako će to biti zadnji čipset za AM4. Ploče budu vjerojatno isto skupe kao i X570, a biti će zadnje sa AM4 socketom i DDR4 podrškom. Ne znam tko bi zdrav dao 300+ eura za ploču koja će mu plesati samo jedno ljeto tipa da je uzme krajem 2020 a onda početkom 2022 više nemre ni jedan proc novi u nju tutnut. Jedino ako sa X670 ne planiraju da bude podržavao i Zen4/Zen5 uArch koji možda bude radio i sa DDR4 i sa DDR5 ali samo na X570/X670 pločama. Yet to be seen.
Bože zdravlja pa ćemo i naše 3x0 ploče ispratiti u suton sa 4.genracijom Ryzena u njima