View Single Post
Staro 03.01.2020., 07:38   #3007
burmuz
Premium
Moj komp

burmuz's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Često se pitam, ako se već vodi briga o sigurnosti o prometu, zašto se uopće mogu registrirati "bijesna" vozila.
Pod broj jedan, novija, skuplja ( tzv. "bijesna") vozila su u pravilu puno sigurnija nego stare krntije.
Pod broj dva, više nesreća statistički prouzroče vozila starija od 10 godina i to ona ispod 150 konja.

Tako da, ne da apsulutno ne stoji, već za sigurnost bi bilo bolje da svi mogu voziti novi auto, pa ako baš hoćeš i premium marki koji ima po defaultu dosta konja. Takvo što su javno govorili svi prometni stručnjaci da nam je vozni park problem za sigurnost.

Za ceste se slažem da su lokalne katastrofa i slažem se da su na obilaznicama debilane kada se sa 90km/h ograničenja stavi znak za 50km/h 200 metara jer je izlaz na neki poljski put ili benzisku.... sam sam platio više kazni upravo na tim mjestima.

Po meni bi bilo idealno da u naseljima bude još više kamera i kontrola no da se na autocestama i brzim cestama tolerira malo brža vožnja. Mislim da bi to bilo rješenje jer, opet statistički najviše nasreća je u naseljima i lokalnim cestama, na autocestama i brzim cestama dosta rjeđe. Tako je i u nekim zemljama vani i to dobro šljaka.
burmuz je offline   Reply With Quote