View Single Post
Staro 02.01.2020., 19:02   #3188
xGAME
Premium
Moj komp

xGAME's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Brz je novi IPS, ali opet.... 1 ms vs 5 ms... Brz pokret pri 144 hz stvara duple slike....
Da se gleda samo brzina, TN je prejak... ali kad se sve uzme u obzir - kako si i sam rekao - nema šta raditi kraj IPS-a.
Ma nije tak velika razlika. Na 144Hz bitno je da response bude ispood 6.94 ms, optimalno je da nije iznad 6 ms zbog nekih tranzicija boja.
1ms ne postoji kroz cijeli spektar. 1ms se postize na nekim TN-ovima u sivim nijansama. Samo eto, ljudi su popusili tu marketinsku foru i sad na svim speckama monitora stoji 1ms response time.
Bas sam uspoređivao sam svojim TN-om (24GM77) kad sam sad 1440p IPS uzimao. TN je nesto bolji u motionu, no ni blizu da mi je vrijedno zrtvovati kvalitetu slike. Vjerojatno bi druga prica bila da igram samo FPS-e na nekoj brutalno visokoj razini i natjecem se na kupovima za lovu ili sto god. Ti dani su odavno prosli
Za godinu dana cemo mozda imati kvalitetne monitore sa adaptive syncom i strobingom u isto vrijeme i samim time ce kupovina TN-a jos vise izgubiti smisao. Za sada je to Asus sa VG27AQ naceo, no monitor im na zalost sucka ispod 100 fpsa

Citiraj:
Autor Alfa_R Pregled postova
Hjao koji prst u oko mi je njegova majica na wide gamut 27GL850...
xGAME probaj na svom na gamer 1....

Probao nazad na srgb, no fali mi taj punch... a ponekad je punch malo prejak kao tu
Meni je GL850 u sRGB modu od prvog dana. Tu i tamo bacim na Gamer 1 da vidim kako tamo izgleda, ali se brzo nazad vratim
Ova majica u wide gamutu pece za oci.

Zadnje izmijenjeno od: xGAME. 02.01.2020. u 19:08.
xGAME je offline   Reply With Quote