Kupio sam receiver Marantz NE1510 i koristim Sony XE9005 kao izvor surround zvuka. Evo samo par mojih iskustava i misli.
Prvo sam pokrenuo Archos koji najradije koristim zbog dobre 4k slike, kompatibilnosti i super organiziranog pregleda filmova na disku. No program ima dva nedostatka. Prvi je da stalno treba šaltati output mode da bi se dobio surround signal preko HDMI ARC, ovisno da li je DD/DTS ili DD EX i slični formati. Drugi je da nisam uspio dobiti audio u syncu. Kod nekih fileova (EAC3 s netflixa) razlika je bila malena, kod nekih drugih (DTS) je bilo negledljivo. Automatska lip sync sinkronizacija je bila uključena i isključena na oba uređaja, probao sam štimati ručno preko Marantza... Nije išlo.
Već sam htio sve vratiti u dućan kad sam probao Kodi. E pa Kodi radi savršeno sa svakim fileom, bez ikakvog kašnjenja. Također nema šaltanja modova, samo se omogući passthrough u opcijama i stvar štima.
Naravno, pošto ovaj TV nema eARC, ne može poslati TrueHD i ostale losless formate, no to nije ni važno.
Probao sam i VLC player i MX player, no iako imaju passthrough opcije, nisam dobio surround signal, samo downmix u stereo.
Tako da eto, super sam sretan što mogu ustvrditi da ovaj TV preko Kodija nema nikakvih problema s passthroughom surround zvuka