Ja sam uzeo par xiaomijevih wifi kamera. Naravno to je neprofesionalna stvar, kamere su oko 40-50 dolara
Mi Home Security Camera 360 - indoor kamera, ima super nightvision, brzo reagira na motion, snima na sd karticu, može se setupirat i snimanje na NAS, two way audio, zasad je samo testiram i na 32 gb karticu snimi 3-4 dana videa. Jedino mi fali motion tracking, ne prati objetke koji se kreću(nema opcije za uključit/isključit, Yi kamere to navodno imaju) i bitna stavka ovaj model se spaja na EU servere. Ova može poslužiti i ko dobar baby monitor ima Baby crying detection. Ima i two way audio, u biti sve tri imaju.
Xiaovv Outdoor 1080p - Nema tilt, nema motion, ima dobar kut gledanja. Problem sa ovom kamerom je što u Mi aplikaciji moraš biti registrtiran na "Chinese mainland" server inače je ne možeš dodati, što znači da bi ove dvije kamere radile moraš imati dva accounta/dvije verzije aplikacije, šta znači ili mob treba to podržavati ili skinit neku aplikaciju tipa parallel apps. I još jedan awkward dio je što vjerojatno videii idu na kineske servere na daljnu obradu, privacy on chinese level

tako da ovu nebi preporucio osim za mozda snimat garažu/šupu
Treca mi jos nije dosla Xiaomi (Xiaobai) outdoor camera čini mi se da ce i za ovu trebati kineski serveri, ista ko ova poviše samo uz Wifi ima i LAN port i može se micati lijevo desno.
Ugl ovu gornju bi moga preporučit, xiaovv i nebi najviše zbog kineskih servera(vjerjatno i xiaobai)