Citiraj:
Autor rendula
Moras traziti dozvole, i imati sve rijeseno gdje se snimke cuvaju, koga ljudi kontaktiraju za uvid itd. GDPR i to.
|
Mislim da mi je netko od kolega komentirao da jedino sustavi nadzora postavljeni od strane tvrtki sa licencom mogu se sutra koristiti kao dokaz.
GDPR i ta sranja.
Citiraj:
Autor dada-as
Onak postavio bi 6 kamera da snimaju, mogu na HD i da bude online non stop. koliko vidim najbolje bi bilo rjesenje kupiti te kamere sa POE konektorom pa netreba struja. I onda se sve te kamere, znaci 6 kabla zasteka u tu glavnu jedinicu i to je to? Ovako na papiru mi neizgleda skupo, ali sigurno sam nesto zaboravio?
|
Nije skupo je jako relativno, dobre kamere koštaju od 100 - 300 eura komad ovisno o tome što želiš od kamera. Pa na to dodaj kabliranje, nosače,IR osvjetljivače, NVR od 8 kanala (mislim da ne postoje 6 kanalni nego samo 4 ili 8 kanalni) koji ovisno o funkcijama i analitici koštaju od 2000-4000 kn, pa ubaci u to dva HDD od 6 TB za korištenje u NVR,pa UPS i lagano si na nekih 12 000 - 2x 000 kn, ovisno o kamerama i ostaloj opremi.