Citiraj:
Autor Mirkopoter
|
Japanci imaju dosta razlicite te pakete opreme, pw bi trebao malo pogledati po brosuri koja je tvoja. Npr na mojoj mazdi 3 sam znao da je TE oprema jer je imala kvake u boji auta, a nije imala, mislim, tempomat koji je TX.
Nisu to svabe da su iznimino customizable (i skupi,) po pitanju opreme.
Citiraj:
Autor coconut
Pitanje. Parking trgovačkog centra, njihovo vlasništvo. Frajer se parkira na mjestu gdje je znak zabranjenog parkinga. Smije li pandur ispisati kaznu za nedozvoljeno parkiranje obzirom da se ne radi o javnoj površini nego 'privatnom' vlasništvu trg. centra?
|
Ne mogu reci sa 100% sigurnoscu, ali samo zato jer je trg centar platio da se izgradi parking, nije to nuzno lrivatno vlasnistvo. Mozda je u ugovoru stajalo da mora dio odvojiti na parking i ceste koje ce dati gradu. Kao kad kupujes veliku parcelu, pa moras odvojiti dio zemlje za putove.
Ako i nije poklonio tu zemlju opcini / gradu, i dalje je to javna cesta za prometovanje vozila (ako i ima rampa, ona je tu radi naplate, a ne kontrole ulaska) i na njoj vrijede sva pravila kao i na drugim prometnicama. Dapace te znakove ne bi trebali postavljati radnici trg centra nego prometni strucnjaci koji su dali dozvolu da se taj parking otvori.
Nije bas isto tvoje dvoriste i parking trg centra.