Citiraj:
Autor xlr
Ako u jednom Kristinehamnu pored njihovih zima lezeci ne predstavljaju problem ralici... A nagrcu se snijega za pet nasih zima  I apsolutno svi staju pred pjesackim/lezecim. Naravno, mentalitet je dijametralno suprotan nasem, a imaju i kamere uglavnom oko skola pa kad na znaku pise 30 covjek vozi 30. Selo od 15-20 soma ljudi, nemas ga sta vidjeti na karti, a mozes ga samo sanjati.
S druge strane ispred mene tip vozi uvoz neka stara 530-tica, otvoreni prozori, vozimo se 40ak kroz centar, on stisce gas i koci pa opet gas i koci... Otvorim prozor, kad ono tip svrsava na onaj šššus od turba, da selo cuje. Nisam mu vidio glavu, bio je nizi od sjedala  Kako njemu objasniti ovo o cemu tu trubimo?
|
Upravo o tim kamerama o govorim. Kod nas ih nema. Vani su se ljudi navikli da moraju postovati pravila. Usadili su im taj mentalitet.
U Austriji sam se vozio po seoskim cestama i sokirao se. Van naselja 120 na sat, cim dolazimo na tablu naselje kocimo na 40-50. Lezeci pred zebrama. Izlazimo iz naselja, trkaca staza, ja sa 80 daleko najsporiji. Novo naselje sve isto ko u proslom naselju. Kamere i lezeci su njih natjerali na to.
Tamo nema kamera van naselja (bar nije bilo kad sam ja bio) jer je tamo poanta kamera i lezecih da cuvaju zivote, a ne da zaradjuju za raskalasen zivot politicara.