Veoma slično kao i sa fizičkim G-Sync modulom. Ništa ti neće u potpunosti pomoći kad ti fpsi padnu. 30 fpsa je 30 fpsa. Sa G-Syncom je za
5% glađe

(karikiram naravno).
Kad mi prenisko padne fps pod rukom mi je onaj
floaty osjećaj i sa G-Syncom i G-Sync compatible monitorom. Obje tehnologije to zaglade i osjećaj je puno bolji nego bez, ali se i dalje osjeti pad fps-a.
Ako monitor ima dobro podešen overdrive onda je G-Sync compatible skoro pa identičan fizičkom G-Syncu (kažem skoro jer fali onih 5%), a LG je na ova dva spomenuta modela to odradio vrhunski. Najveća razlika je u tome da pravi G-Sync pokriva veći range (full ili od 30) u odnosu na softverski.
Inače, osobno sam bez problema mogao ići na PG279Q i nisam htio. Ostavio mi je gorak dojam od prije koje godine i ne vraćam se tom monitoru. A pogotovo ne sada kad je u end of life fazi. Asus će ga uskoro prestat porizvoditi, ako već i nije i mijenjaju ga refreshani modeli i poptuno novi modeli kao što je prije spomenuti XG. To znači da će u skladištima trgovina sve više i više biti modela koje su ljudi vračali iz koje kakvih razloga.
No, da doma već imam dobar unit tog monitora, isto tako ga ne bih išao mijenjati.
Edit:
Recimo, na prošloj stranici si linkao video TUF VG27AQ monitora. To je prejeben monitor kad čitaš specku i sve to, ali u praksi ima dosta loše odrađen overdrive i ako ako ti fps padne ispod cca 80-90 se pojavljuje dosta vidljiv overhoot. I onda u tim situacijama moraš mijenjati overdrive postavke kako bi to izbjegao koliko je moguće. Na LG-ovim modelima to recimo ne moraš nikad taknuti. Ostaviš na Fast i miran si kroz cijeli range što je isto kao i da imaš fizički modul.