View Single Post
Staro 29.12.2019., 13:58   #3152
dmr
Premium
Moj komp

dmr's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Ne isplati ih se kupiti. Imaju užasan quality control. Nije da je danas sve to puno bolje, ali malo je. Koštaju previše. Ti paneli su prepuni problema i to je već svima poznato.
Današnji od Innoluxa (koji su malo sporiji) i od LG-a paneli su jednostanvo bolji (naravno, isto moraš na lutriji dobiti). Nema tu neke filozofije. Zašto dati 5.500+ kn za PG279Q kada se LG27GL83A dobije za 4000 ili čak manje? A uniformnost boja im je generalno nešto bolja, malo su brži (iako je to nebitno), bolji QC, i sitno bolji prikaz slike. Jedina prednost tih AUO panela je fizički G-Sync modul i to je to. Nisu to neke velike razlike, ali bome razlika u cijeni od 1000-2000 kn je velika za nešto što ne vrijedi te razlike.

PG279Q je super monitor ako ti se posreći i to stoji. Ali zašto plaćati taj Asus tax? Stvarno nema smisla. Prije nije bilo toliko izbora jer je bilo svega par modela na tržištu, ali sada, a pogotovo u 2020. će ljudi imat hrpu monitora na izboru sa jako konkurentnim cijenama. Zato kažem da nekom tko ima već neki od tih modela, a da je unit dobar, nema smisla mijenjati za te novije monitore. Ali netko tko tek kupuje ima konkurentnijih izbora.
Pa bit ce i gsync varijanta sa tim lg panelom, koja ce cijenom biti tu negdje sa pg279q. Meni taj lg panel nekako ne izgleda nista posebno, puno bolje mi izgleda pg279q na svim videima koje sam pogledao . Uniformnost i blb su skroz ok na asusu, fakat ne znam sta se toliko dize frka oko tog. Gsync modul ima smisla jer fakat obavlja posao varijabilnog overdivea odlicno, nikakve brige, ako frpsi odu prenisko. Taj LG je u BiH 550€ a asus 750€. Po meni nije velika razlika jer mi se stand na lg-u ne svidja, los kontrast, problemi sa wide gamutom, nema gsync. A i monitor se kupuje jednom u 5-10 godina
dmr je offline   Reply With Quote