Citiraj:
Autor Neo-ST
Nice review
Kako bi rekao da se ovaj monitor uspoređuje s tvojim LG-jevima ?
|
Nisam ga imao prilike osobno isprobati, ali davnih dana sam uložio puno vremena u research tog modela. Izašao je u isto vrijeme kad i PG279Q, XB271HU, itd. Koristi jedan od onih prvih AU Optronics panela i svojedobno je bio najbolji 1440p 144Hz monitor sa G-Syncom, samo što nije bio toliko poznat i nisu ulagali toliko u marketing koliko Asus i Acer recimo.
No, danas nema smisla bacati novce na te modele pa niti taj monitor. Netko tko ga već ima (ili neki od monitora s tim panelom), a da je dobio na lutriji panela, nema smisla mijenjati za neki od tih novih jer neće to nužno biti vidljiv upgrade. Ali svi koji kupuju novi monitor, neka idu s nekim novjim panelima. Jedonstavno su bolji, brži, manje problema, bolji color uniformity, bolji overdrive, manje koštaju, itd. Da ne ispadne sad da taj XG2703 ili tadašnji drugi modeli ne valjaju; nije tako, nego se ih danas ne isplati uzeti i lutrija s njima je veća. Ako se dobio dobar unit sa minimalnim glowom i BLB-om, ako ventilator na G-Sync modulu nije glasan i ako nema ona klasične probleme za žutom tintom i linijom (trademark tih panela), to znači da na stolu imate jako dobar primjerak i ne dirajte ga dok radi
Taj XG2703 je sada dobio svog nasljednika, a to je XG270QG koji koristi panel od LG-a. Stariji model se ne isplati kupiti ni iz financijskih razloga jer košta isto ili čak i više od novog modela, niti se proizvodi već duže vrijeme.
Za XG270QG ima dosta dobar review na PC Monitors pa baci oko tamo. A i naletio sam na ovako par recenzija već koje možeš pronać na netu.
A koliko se isplati uzimati taj ili neki drugi G-Sync model danas, nisam siguran. Meni osobno nema smisla, iako sam jako dugo bio nabrijan na fizički G-Sync modul. LG 850 i 83A jednostavno imaju toliko dobar overdrive da je razlika veoma sitna između G-Sync compatible i fizičkog G-Sync modela. Prevelika je to razlika u cijeni da bi se isplatilo. No ako nekome to ne igra nikakvu ulogu, go for it. Grafičke kartice konačno dostižu performanse dovoljno dobre da nakon još jedne ili dvije serije će 1440p postati lagan target. A prije ćeš grafu promijeniti, nego monitor