View Single Post
Staro 29.12.2019., 09:23   #2026
Gigi1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor Odinarius Pregled postova
Sve u svoje vrijeme, što se tiče upgradea. 6c/12t procesori su s nama već treću godinu, a 4c/8t još nisu u problemima. 15% manji fps? Pa i trebao bi biti s obzirom na cijenu novog i napredak tehnologije.
Ja sam dugo razmišljao da li da nadogradim svoj 4790k u 3600, ali svi testovi su pokazali da je razlika u fps-u zanemariva, naročito s mojom grafom. Upgrade s prodajom bi me koštao barem 2k kn ili više zbog coolera za identičan fps. Ipc jest bolji, ali s vecom frekvencijom je ST rezultat jako sličan, naročito zato što je all core boost puno jači u odnosu na ryzena.
Futureproofanje? Za godinu dvije za taj isti novac očekujem barem 8c/16t s boljim ipc-om, i bržom memorijom. Tehnologija stalno grabi dalje.
Mislim da je Manuel djelomično u pravu kada kaže da će za dvije godine biti gusto čak i s 8c/16t, ali samo za par naslova. Ali dok to vrijeme dođe, i tehnologija će ići dalje. Ne mogu zamisliti iz trenutne pozicije da će konzole zbilja i koristiti sve te jezgre, pa na što bi se trošila ta procesorska snaga?
Ova platforma mi traje već 5g i nakon 7g stvarno ne očekujem ultra detalje. Dok Ryzen 2 bude u konzolama i igre mu se prilagode, mi ćemo biti na Ryzenu 4 s tolikim ipc-om i core countom da će jedini problemi biti loše optimizacije i bugovi.
Ukratko, želim reći da da, biti će jedan skok u zahtjevnosti što se tiče cpu, no mislim da će on doći postepeno i kao rezultat prirodne progresije, jer ništa ne traje vječno. Gledajući cost effectiveness, trenutno je loš potez upgradeati s 4c/8t na nešto jače.
https://www.tomshardware.com/news/am...s-of-cpu-cores

Inace, još prije izlaska zen1 arch(tamo krajem 16/pocetkom 17), odnosno naglog core bumpa švabe(zaboravio kak se tocno zove site), su testirale koliki je benefit u nekih 15ak naslova od veceg br.jezgri.

Testirali su paralelno intel desktop i hedt proceve, i u nemalom br.naslova 8 jezgreni broadwell je bio brži od 6700k iako je hedt sa nižim taktovima.

Edit: https://www.computerbase.de/2017-02/...e-spiele-test/

Zadnje izmijenjeno od: Gigi1. 29.12.2019. u 09:32.
Gigi1 je offline   Reply With Quote