Citiraj:
Autor Elven
Ekipa, molim za pomoc jer ne znam sta da radim i kako da rkesim problem.
Skidali smo tapete u sobi, i naravno to smo radili s vodom, pa su zidovi bili vlazni.
Nakon toga smo zidove maljali, onakve vlazne. I to jos s nekom jeftinom bojom (not my choice, ista od ovih radnji).
Sada vec 2 tjedna u sobi imam osjecaj te boje u ustima i na jeziku, stalno sam zedan i cak kad izadjem iz sobe mi je na jeziku neki grozan osjecaj.
Kako se rjesiti toga? Lufta se konstantno, ali cim zatvoris prozor isto sranje. Kad je otvoren sve 5 naravno.
Jel bi tu pomogao odvlazivac ako se zidovi ne mogu posusiti dobro posto su farbani na vlazno? Ili da ponovno prefarbamo s nekom kvalitetnijom bojom?
|
Totalno krivo doba godine za raditi tako nešto. Nabij grijanje na 30°C kako god, ubaci odvlaživač i neki blower da tjera zrak što brže po sobi i prozor lagano na kip. Za dva dana će biti dobro.
Kod mene su susjedi uređivali stan iznad mene punih godinu dana i stalno mi je vlaga smrdila, ali oni nisu slušali nikakve savjete, niti ih sad slušaju, pa smo se mi davili mjesecima dok nisu završili.
Citiraj:
Autor Exomaniac
Pa žica mora ići nepromijenjenog presjeka od utičnice do osigurača, ne smiješ mijenjati presjek žice pri instalaciji ni na jednom mjestu. Presjek žice definira veličinu osigurača.
|
Tako je, svuda bi trebalo biti 2.5 mm2, do rasvjete može 1.5 mm2, ali onda mora biti i osigurač od 10 A.
Zbog ovih novih smart rješenja i lakše buduće nadogradnje, sebi planiram staviti u cijelu kuću 5 x 2.5 mm2. Imao sam već situacija da mi je u stanu trebalo više faza ili žica, a provući je bilo nemoguće.