View Single Post
Staro 28.12.2019., 12:03   #1453
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Citiraj:
Autor Elven Pregled postova
Ekipa, molim za pomoc jer ne znam sta da radim i kako da rkesim problem.

Skidali smo tapete u sobi, i naravno to smo radili s vodom, pa su zidovi bili vlazni.

Nakon toga smo zidove maljali, onakve vlazne. I to jos s nekom jeftinom bojom (not my choice, ista od ovih radnji).

Sada vec 2 tjedna u sobi imam osjecaj te boje u ustima i na jeziku, stalno sam zedan i cak kad izadjem iz sobe mi je na jeziku neki grozan osjecaj.

Kako se rjesiti toga? Lufta se konstantno, ali cim zatvoris prozor isto sranje. Kad je otvoren sve 5 naravno.

Jel bi tu pomogao odvlazivac ako se zidovi ne mogu posusiti dobro posto su farbani na vlazno? Ili da ponovno prefarbamo s nekom kvalitetnijom bojom?
Situacija (kraj 11. mj. 2018.) kod mene je bila: impregnacija(zbog stare žbuke) 2 ruke + 3 ruke kvalitetnije boje, total oko 8l vode uglavnom zbog impregnacije. Jedan dan su se sobe susile 5kW grijalicama (stare spirale) a drugi dan je centralno pušteno pogon i odmah na max, prozori otvoreni na kip i tak dva dana. (3 total)
Dakle prazne sobe, nutra je bilo oko 30°C , prva dva dana je bilo jako zagušljivo i neugodno, a 4. dan se osjetil miris boje/impregnacije, ali se moglo normalno boraviti.

@pupo
Prošle godine smo kupili rupu bez dna, a obišli ih oko 30ak dok su za ostalih ~200 slike bile dovoljne da ih izbjegnemo. ^^

Ima tona detalja na koje treba paziti, ali 3 su primarna: vlaga, temelj i krov. Svježe ožbukani podrum je s razlogom "osvježen", kuća mora biti na jednom temelju iako su u rijetkim slučajevima proširenja dobro napravljena. Za krov sam uzimal stolara sa sobom, za grede koje su meni izgledale očajno, on je rekel da buju još 100 godina dobre

Kod novogradnje (subjektivno, 2000. na dalje) me odbijal fuš:
1. spajanje lima direkt na fasadu (naravno fasada puca); kad je to na opšavu dimnjaka, onda voda curi uz dimnjak, i gle čuda, sve prostorije u kući imaju tamno obojan zid na kojem je dimnjak...
2. Na balkonima su rubne pločice, pragovi vrata i pad vode katastrofa. Voda ulazi ili se zadržava.
3. Štedi se na ventilima za vodu, većina ima samo glavni ventil za kuću, eventualno za bojler....
4. Struja je opći kaos, žice svih boja, često bez razvodnih kutija ili bužira, žice istog promjera u utičnicama i u kutiji s osiguračima. (jedan primjer: utičnica ukupno oko 20, a 5 osigurača od 16A bez fidovke i glavnog osigurača, paralelno je u kuhinji 3.5 ili 5kW protočni bojler a u kupaoni 2kW ljestve)

...ima još toga, ali ne stignem tipkati sad, nadopunim naknadno.
Overclock je offline   Reply With Quote