Ništa se ne razumijem u audio sustave, ali pomalo grizem da si postavim receiver + 5.1 sustav u dnevni boravak. Prostor gdje je kutna i TV je cca 20m2 iako je sam dnevni boravak više od duplo veći. Bitno mi je da se savršeno čuju dijalozi TV programa i filmova kada stišam, i naravno što kvalitetniji zvuk inače kada se normalno gleda film ili pušta glazba. Dodatno, kako ti sustavi obrađuju mono/stereo zvuk s naših TV programa?
Još jedna stavka bez koje uopće nema šanse da to stavljam je, mora raditi na daljinski od TV-a.
Malo sam gledao, i rad preko daljinskog od TV-a ne bi trebao biti problem, pošto sada gotovo svi receiveri podržavaju HDMI ARC i CEC. Problem bi se mogao javiti u kompatibilnosti CEC-a (pali/gasi receiver kada i TV) s mojim TV-om (LG OLED 2016/2017).
Već imam provučene kablove (žica crveno/crna koja je gola na kraju bez konektora) za dva stražnja satelita tako da oni moraju moći ići na njih.
Imate li kakve preporuke što gledati:
Koji receiver? Što uopće znače svi oni silni Dolby certifikati i koji su stvarno potrebni? Gledam zemaljsku TV (50%), Netflix, HBO GO, sitno videoteke, Youtube (50%).
Koji zvučnici da je dobar omjer cijene i kvalitete? Ne treba mi neki viši audiofil rang. Srednja klasa, dovoljno dobri s dobrom cijenom, veličinom manji recimo do nekih 20-30cm duljine maksimalno, i trajni, jednom kada ih okačim na zid da sam miran 10 godina.
Na njuškalu ima relativno novih Yamaha V-381 receivera, 1000kn, meni izgleda ok, ali tko će znati.
Budžet, vjerojatno je to smiješno za neke audiofil standardne, ali željeni budžet je 5.000kn. Možda možda moooooožžždaaaa 6.000kn ukoliko mi prodaju dobru priču. Više od toga mi vjera ne dozvoljava.