Citiraj:
Autor thubanx6
Da ali je prvi problem šta 65% obično imaju npr insert/delete i onda eventualno page up i page down.
Page up i down su mi relativno nebitni a home i end su mi među najkorištenijim tipkama na tipkovnici. Tako da moram imat puni set navigacijskih tipki obavezno.
Druga stvar je šta mi je glupo mijenjat baznu naviku tako da mi je čudno sjest za standardnu tipkovnicu. I treća stvar je šta ne vidim poantu velikog šteđenja prostora s tipkovnicom. Numpad u širinu okej, da mi miš dođe bliže kako želim.
Ali dodatno smanjivanje mi nema smisla s obzirom da mi tipkovnica nije mobilan komad opreme.
|
Slažem se za ovo oko navigacijskih tipki. HOME, END, BACKSPACE su mi kod tipkanja najvažniji, skupa sa DELETE. Nisam vidio mogućnost da se kod Ducky može tako nešto programirati, ali brijem da se kod
Massdrop ALT koja funkcionira preko njihovog
QMK Keyboard Configuratora vrlo lako PgUp i PgDn zamijene sa onima koje ti trebaju.
Meni ne smeta prijelaz na veću ili manju tipkovnicu, već drugačiji layout. Na poslu sam dugo vremena imao ISO s velikim ENTER, da bi doma došao na ANSI.
Kad smo kod software-a, nešto što me živciralo kod Hyper-X od prvog dana je užasno velik software za RGB koji zauzima preko 1 GB, a nema niti pola funkcionalnosti kao recimo Corsair koji pojede nekih 300-400 MB. Kako Ducky sve ima rješeno preko svog integriranog Macro V2.0 software-a za koji ne trebaju driveri, jedini software koji se može instalirati je za kontrolu RGB osvjetljenja (iako se i to može ali je dugotrajnije) podesiti preko Macro V2.0.
Slike govore 1000 riječi: