View Single Post
Staro 24.12.2019., 02:45   #1127
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Ako zaprime pošiljku nakon krajnjeg roka, to zapišu na papirić i traže tvoj potpis - mislim da reklamacija nije moguća i da paket stigne za dva dana a ne sutradan.

Moj slučaj od prije koje godine:
Hpekspress, otkupnina, poštarinu plača primatelj, predano nakon krajnjeg roka i očekujem da paket bude isporučen za dva dana što nije slučaj, paket kasni i kupac odustaje od preuzimanja. Ok, imam drugog kupca, čekam da mi se paket vrati, u pošti provjeravam rokove - rok za preuzimanje je 7 dana a za povrat paketa važi isti rok kao i za slanje (hpexpress drugi dan do 20h). Nakon 2 tjedna paket je i dalje na odredišnom mjestu, odlazim u poštu pokušati predati žalbu i saznajem da se ne mogu žaliti već to može jedino primatelj (koji je odustao od kupovine i više se ne javlja), jer je označeno "poštarinu plača primatelj" te se on smatra kao korisnik usluge jer bi ju on i trebao platiti. Krasno. Nakon par dana paket još uvijek nije na putu k meni, odlazim u poštu predati potražnicu, opravdana je i paket šalju k meni. U sortirnici u zagrebu paket zabunom ponovno šalju natrag primatelju koji je odustao, sve se duplo oduži i paket mi bude vraćen nakon mjesec dana od dana slanja. Uredno sam platio duplu poštarinu, sad se smatram korisnikom usluge pa sam predao žalbu, nakon par mjeseci (pošta je uvijek odgovarala na zadnji dan roka) dobio sam trostruki iznos poštarine kao odštetu.

Sad mi dođe žao da nisam označio i lomljivo, isporuka subotom...Poštarina bi bila veća a samim time i odšteta

Inače, preporučam da ne šaljete kao "poštarinu plača primatelj" jer u slučaju da paket kasni i bude preuzet, jedino primatelj ima pravo žalbe. Bolje povisiti otkupninu za iznos poštarine i platiti poštarinu odmah prilikom slanja.
Computer_Modder je offline   Reply With Quote