23.12.2019., 10:40
|
|
Banned
Datum registracije: Jan 2014
|
Citiraj:
Autor fishkal
Kakve veze to ima s bankom?
Dođem platiti uslugu karticom, kao u ostale "trgovine" gdje plaćam usluge karticom. I naplate mi 14 kuna provizije? Na plaćanje karticom. Jer je to kod njih uređeno ko dizanje gotovine?
Pa jeste li normalni? Boli me kurac kako je to kod vas uređeno, želim platiti karticom ko normalan čovjek, ne zanima me nikakva glupa opravdanja.
Registriraj se kod banaka kao prodajno mjesto i radi normalno s kraticama. Ni manje ni više.
Kome nije suluda informacija da negdje plaćaš proviziju od 14 kuna da bi platio karticom godine 2020 bi se morao zamisliti.
|
Ti izgleda ne razumiješ što tebi ODO piše nego samo ko papagaj tepeš o 2020. godini - provizija ide samo na plaćanje uplatnica/računa.
Ti možeš u pošti kupiti/platiti hrpu stvari karticom kao i u svakoj trgovini, ali kad plaćaš račun onda se to drugačije tretira.
Citiraj:
Tamo od jedne ljubazne djelatnice doznajem da je Hrvatska pošta, brzo nakon što je uvela kartično poslovanje, donijela odluku da se u njoj računi i plaćanja putem općih uplatnica mogu obavljati isključivo gotovinom.
“Znate, kod takvih vrsta plaćanja u korist žiroračuna, ako su u pitanju kartice, riječ je o za Poštu vrlo visokim troškovima transakcija, zbog čega je omogućeno isključivo plaćanje gotovinom. Sve ostale usluge, kao što su poštanske usluge ili prodaja robe, prilikom plaćanja karticom tretiraju se kao transakcija plaćanja i na to vam neće biti obračunata nikakva bankarska naknada”, pojašnjava mi moja sugovornica.
|
https://www.jutarnji.hr/komentari/sk...od-70/5576463/
Zadnje izmijenjeno od: elance. 23.12.2019. u 10:50.
|
|
|