Zna li netko kako točno funkcionira EC FW Update Tool na gigabyte matičnim pločama? Imam AX370 gaming 5 i želim staviti najnoviji BIOS sa 1.0.0.4.B agesom i kao dio procesa treba napraviti "you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR compatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU".
Ja skinem taj update tool i pokrenem EcFwUpdate.exe (u arhivi je još IFU_XE32_v1310.exe koji nisam pokretao jer nemam pojma što to radi . nikakve upute od gigabytea) i nakon toga mi se komp reboota, tri puta zapišti na točki gdje je inače POST, nakon toga još nekih dva puta isti cycle napravi, ugasi se i upali i nakon toga izbuta. Nikakva obavijest je li stvar updateana ili nije. Kako mogu provjeriti je li komp odradio što je trebao?
Ako ispravno shvaćam, tu se radi o nekakvom firmwareu na matičnoj, je li to točno? Ako da, pretpostavljam da to nije ovisno o trenutnoj instalaciji OS-a i da to ostaje gore na matičnoj nevezano za OSove, koji hardovi su prikopčani i sl? Ne želim staviti novi BIOS i onda da me nešte sjebe zato što ovaj korak nije odrađen kako treba.