Citiraj:
Autor Matta
Nastavno na postove od Libertusa, pošto vidim da ima ekipe voljne pomoći, i ja bih trebao par savjeta.
Regija D7, odašiljač Biokovo udaljenost cca 40km, (i pomoćni "Gomila"-Vrgorac, udaljenost cca 9 km).
Sa svojim setupom imao sam velikih problema sa DVB-T signalom sada je sve to više-manje OK, no novi signal je loš. Prvih par dana sam nisam uopće mogao naći kanale (signal strenght mi je skakao gore-dolje sa 36% do 74% a quality je bio nepostojeći. Zadnja tri dana signal je 26% strenght a quality je 17%. Začudo, ništa ne zastajkuje i nema artefakata.
Setup je slijedeći:
1. Na krovu je jedna antena usmjerena na Biokovo, druga prema analognom repetitoru u BiH. Gore je još satelitska sa dva LNB-a (Astra i Hotbird):
2. Ovo je ćušpajz u globalu:

Kablovi sa krova dolaze na splitere, odatle na dva multiswitcha, pa dalje na gledajna mjesta. Dva su multiswitcha jer je bio jedan originalno pa su se gledajna mjesta povećala.
3. Splitteri:
4. Prvi multiswitch:
5. Drugi multiswitch:
6. Antensko pojačalo koje je skopčano na antene i dva izlaza idu na multiswitcheve:
Mišljenja i savjeti ?
Hvala !
|
Update:
Konačno se odlučio pozabaviti sa svim stavkama u sustavu.
Krov - svih 9 kablova (Terrestrial x1, Astra x 4, Hotbird x4) u dosta lošem stanju od vremenskih uvjeta. Zamijenio što treba, popravio što se ne može zamijeniti, provjerio F-konektore, navukao bužire na kablove da dalje ne propadaju. Provjerio obje tv antene, provjerio krovne dio TV-pojačala, provjerio LNB-ove.
Potkrovlje - izbacio splittere signala, izbacio oba multiswitcha [zašto sam imao dva ? Zato što je u to vrijeme kad su se stavljali jedan EMP multiswitch od 12 gledajnih mjesta bio dovoljan, kasnije se dodao manji EMP. Naknadno je Alcad zamijenio veći EMP (jer je potonji ispustio čarobni dim na koji radi). Alcad sa više gledajnih mjesta je bio nesrazmjerno skuplji.]. Dodao novi multiswitch sa dovoljno gledajnih mjesta i puno puno puno manjim gušenjem (stari Alcad je praktički "gušio" točno onoliko koliko je pojačalo dodavalo, kao što je kolega Nikky odmah odlično primjetio):

Još ću skinuti "brze" F-konektore i to je to.
Evo signala svih MUX-ova na mojoj TV:
Hvala svima na pomoći !