View Single Post
Staro 18.12.2019., 17:42   #1429
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Odvlaživač je u dolasku, mislim da je to najpametnije riješenje jer je osnovni problem hebena vlaga.

@srale čisto da nam nije dosadno, što biš da poslikam?

@fanatik, kako ja gledam na to, izolator pruža otpor prolasku topline dok kolektor "upija" (tj. grije se) i pomalo otpušta toplinu. Wiki https://en.wikipedia.org/wiki/R-value_(insulation)#Typical_R-values_(per_inch_of_material) kaže kako "prozračeni" beton ima R value od 1 (iako to je sigurno jako diskutabilno ovisno o izvedbi i ne uzima u obzir hladne mostove), što bi bilo 2.5 do 3x manje od staklene vune.

Problem je ovdje što ja ne znam debljinu toga zida (skoro sigurno je sfušareno, ne znam koliko su najtanje smjeli/mogli stavit) a što se tiče fasade komentirao sam ono što sam vidio - 5 cm stiropora sa zapadne strane. Ne znam što je na južnoj. Ova zgrada je sagrađena 86te i gdje god da pipneš naletiš na nevjerojatno fušarenje. A kako se danas gradi, ova je zgrada u biti zicer

Meni je jasno da je problem ovdje velika relativna vlažnost zraka okoline i unutra, slabo grijan prostor, nepostojeće prirodno strujanje zraka i loša konstrukcija zgrade.

Zadnje izmijenjeno od: mkey. 18.12.2019. u 17:48.
mkey je offline   Reply With Quote