Citiraj:
Autor Gilbert5
Osnovna pravila. Po pjesackom si pjesak, po biciklistickom smijes do 25kmh. Po cesti ne smijes, kazna 300 kn. Svaki romobil preko 250w i koji ide brze od 25kmh nije legelan.
Nesto se suska da ce ici dopuna zakona sa dodatnim smjernicama.
|
Trenutno su svi električni romobili u očima zakonodavca izjednačeni s običnim romobilima i smatraju se pomoćnim sredstvom za pješake. Nema razlike imao on 250W ili 2x2000W, trenutno su svi u istom košu što nikako ne bi trebalo biti.
S obzirom na navedeno nema nikakvih ograničenja brzine, 300kn kazna za vožnju po kolniku, 300kn kazna za vožnju po biciklističkoj stazi (po kojoj se ja osobno vozim gdje god je ima jer mi je to logičnije nego među pješacima), a jedino je legalno voziti se po nogostupu.
Znam da nema veze s zdravim razumom, ali električni romobili su se brzo pojavili, a naši zakoni se jako sporo mijenjaju.
Nedavno je osnovna hrvatska udruga vozača električnih romobila, skraćeno HUVER čiji članovi će pokušati utjecati na zakonodavce da se donese ''normalan'' zakon za električne romobile, raditi na edukaciji što se tiče samog upravljnja romobilom, sigurnosti u prometu itd.. Za više info imate na fejsu - potražite ''HUVER''.