Win10 prilikom updatea zna radit probleme sa tim WiFi karticama.
Meni je na FXu se znalo dogodit da mi počne stalno pucat WiFi veza i random mi počne resetirat USB portove, pa uspori komp prije reseta, pa crkne USB tipkovnica (jer zbrejka USB)... onda je spojen pa niš ne skida sa neta, pa mu crkne konekcija na net... maknem USB WiFi komp i dalje resetira random USB, čovjek bi pomislio da nema veze sa WiFi sitckom. Uglavnom, teško sranje. Mislio sam da mi rikava MBO od FX-a.
Sad, pred koji tjedan, mi se isto dogodilo na Ryzenu. Onda sam pak mislio da mi crkava USB hub na novom monitoru (jer je USB WiFi upiknut u njega), da je nova novcata MBO u banani (što sam odbijao vjerovati)... zadnja opcija je da je WiFi USB stick nekompatibilno sranje ili da je "prdnuo u rosu"...
Uglavnom, nakon malo istraživanja po netu, našao sam da update Win10 često zbrlja WiFi USB stickove. Uglavnom, teškom mukom skinuo zadnje drivere s neta (dok je radilo u onih par minuta prije USB reseta), napravio uninstall drivera WiFi sticka, izvadio ga, restartao komp, "napamet" instalirao novi driver, upiknuo ponovno USB WiFi stick. I od onda nikakvih problema, radi k'o zmaj.
Dakle, ako se komp ruši, freeza, resetira USB, neće se spojit na net, puca veza na net i slično - prvo posumnjajte na zbrčkan update od Win10. Prije nego nove Ryzene bacite u smeće ili pošaljete na reklamaciju
EDIT: Da se razumijemo, iste probleme sam imao sa različitim updateima (verzijama) Win10... vrag nikad ne spava, nikad ne znaš kad će neš zbrejkat