Tema: Automobili
View Single Post
Staro 14.12.2019., 05:11   #47182
Mihael
Premium
Moj komp

Mihael's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Google i traženje po keywordu: 10 sekundi posla

Članak 60.
(1) Ako je semaforu na raskrižju dodano jedno dopunsko prometno svjetlo ili više dopunskih prometnih svjetala u obliku zelene svjetleće strelice, za vrijeme dok je takvo svjetlo upaljeno, vozač može vozilom proći i krenuti u smjeru označenom zelenom svjetlećom strelicom i za vrijeme dok je upaljeno crveno ili žuto svjetlo, pri čemu mora propustiti vozila koja se kreću po cesti na koju ulazi i pješake koji prelaze preko kolnika.
(2) Ako zeleno svjetlo na semaforu ima oblik strelice, vozač se vozilom smije kretati samo u smjeru koji pokazuje ta strelica.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
Hvala.
Ok to je logično, ali mene je ubo onaj dio sa čistim zelenim. Valjda sam imao krivo križanje u glavi. Budem obratio malo više pažnju gdje to dopunsko zeleno propušta vozila sa čistim zelenim, a da su sva druga prometna pravila na strani dopunskog zelenog.

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Ja bih to uveo pod obavezno na svaki semafor ili jednostavno dodati u zakon da se na crveno može skrenuti desno ako nema pješaka i nikoga s lijeva.
To bi bilo ok da se radi o kulturnijem narodu, ali bojim se sa bi kod nas to samo dalo "legimitet" stoki da idu na crveno bez obzira na promet

Zadnje izmijenjeno od: Mihael. 14.12.2019. u 05:33.
Mihael je offline   Reply With Quote