Citiraj:
Autor 1v@n
Google i traženje po keywordu: 10 sekundi posla
Članak 60.
(1) Ako je semaforu na raskrižju dodano jedno dopunsko prometno svjetlo ili više dopunskih prometnih svjetala u obliku zelene svjetleće strelice, za vrijeme dok je takvo svjetlo upaljeno, vozač može vozilom proći i krenuti u smjeru označenom zelenom svjetlećom strelicom i za vrijeme dok je upaljeno crveno ili žuto svjetlo, pri čemu mora propustiti vozila koja se kreću po cesti na koju ulazi i pješake koji prelaze preko kolnika.
(2) Ako zeleno svjetlo na semaforu ima oblik strelice, vozač se vozilom smije kretati samo u smjeru koji pokazuje ta strelica.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
|
Hvala.
Ok to je logično, ali mene je ubo onaj dio sa čistim zelenim. Valjda sam imao krivo križanje u glavi. Budem obratio malo više pažnju gdje to dopunsko zeleno propušta vozila sa čistim zelenim, a da su sva druga prometna pravila na strani dopunskog zelenog.
Citiraj:
Autor domy_os
Ja bih to uveo pod obavezno na svaki semafor ili jednostavno dodati u zakon da se na crveno može skrenuti desno ako nema pješaka i nikoga s lijeva.
|
To bi bilo ok da se radi o kulturnijem narodu, ali bojim se sa bi kod nas to samo dalo "legimitet" stoki da idu na crveno bez obzira na promet