Citiraj:
Autor chillout23
Za sutra mi se najavio jedan kupac za T420 i ako ga prodam, planiram uzet ssd i, vjerovatno, fhd full assembly (pošto je komplikacija mijenjati samo ekran). Ali za slučaj da ovaj drugi nije pre skup (meni) i da bude u tip top stanju.
Lijepo bi molio ako netko ima preporuku za fhd. Nekoga provjerenoga i da se zna da je stvarno ok.
Može i nekoliko izvora, pa da vidim sve opcije...
|
Ufff... ne slušaj @calypsa

LCD assembly vs. promjena samog ekrana je ko da dođeš kod mehaničara i kaže ti "mah, zupčasti i distribucija su prekomplicirani za promijeniti, bolje cijeli motor izvaditi i staviti novi". I financijski i po količini posla
Nadalje, LCD assembly je jako rijedak i to ide isključivo polovno, posla nema ništa manje nego da mijenjaš samo ekran i financijski je neisplativo (1k+ kn). Ako ga i nađeš, vjerojatno je poklopac iza poguljen i dobivaš užasni FHD IPS koji se ugrađivao u T460.
Ovako fino nađeš ekran poput AUO B140HAN01.3 ili LG Philips LP140WF3 SPD1 i imaš za tri klase bolji ekran od ovog koji se ugrađivao u T460 (pri tom ne mislim da se ugrađivao isključivo jedan ekran, već ekrani koji odgovaraju vrlo skromnim speckama).
Kod nabave ekrana pazi da dobivaš točno taj model jer ih mnogi reklamiraju, a šalju kompatibilna govna. Najbolje je potražiti na Aliexpressu jer su najjeftiniji (šansa za PDV 50/50), ali vidiš feedback kupaca i uvjeriš se da dobivaš drito taj ekran koji tražiš. Nije zgorega ni kontaktirati sellera prije kupnje i tražiti potvrdu da ćeš dobiti baš taj ekran.
EDIT:
UK selleru s eBaya, od kojeg nas je tu par već uzimalo, sam evo danas vratio već 2. ekran (navedeni AUO) s defektom pa sam naručio 3. s Aliexpressa. Ne mogu ti opisati koliko je ovaj FHD ekran na T480s loš (a isti ide i u T460), pogotovo kad si koristio bolji na istoj mašini