View Single Post
Staro 13.12.2019., 10:44   #2943
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor sakomako Pregled postova
Papir sve trpi pa tako i ovakve dijagrame i planove! Na papiru je sve moguće, no praksa pokazuje nešto drugo.

Vrlo lako da u ovih 10 godina uskoče i neki novi igrači sa nečime novim, jer se znanje povećava i broj ljudi koji mogu napraviti kvalitetan procesor raste, ne bi me začudilo da i TMSC jednog dana počne raditi i svoje vlastite procesore. Intelova nadmoć u tehnologiji i znanju polako postaje stvar prošlosti i to je u principu dobro za opći napredak.

Ne bi me uopće začudilo da ovaj silni napredak na polju procesora za mobilne telefone ubrzo urodi i nečime za desktop što će biti vrlo energetski učinkovito i dovoljno snažno da počne konkurirati i starim igračima na polju desktop CPU. Bile jednom neke tvrtke kojih danas više nema, pa tako niti Intel i AMD nisu za vječnost ako se neće prilagođavat i mijenjat.
ARM se opasno približava x86 po brzini, ali mislim da nikad neće preuzet tržište jer to dvoje nije isto, i jer Intel i AMD drže patente.
Nisam baš 100% siguran u ovu svoju izjavu, ali tako nekako sam ja to shvatio.
E sada, da Intel i/ili AMD dođu u tako lošu situaciju pa da ih ARM kupi a sa time i patente...premda mi to izgleda apsolutno nemoguće.

Intel i dalje trese laptopima,OEM i serverskim tržištem, a tu je velika lova...dokada...to ćemo vidjet. AMD ima konzole, desktop entuzijastičko tržište i pomalo i sigurno se širi na serverskim. Konzole mislim da i nisu tako dobar biznis jer to moraju dati po stvarno niskim cijenama, ali opet, možda im je i tu zarada odlična, ako su troškovi R&D i proizvodnje niski. To ne znamo, to zna samo Lisa.