Trenutno igram Agatha Christie: And then there were none.
Link:
w w w.gamespot.com/pc/adventure/andthentherewerenone/index.html?q=agatha
Dojmovi:
Odmah da kazem igra je sasvim OK. Ocekivao sam nesto u razini proslogodisnjeg Sherlock Homlesa il nedaj boze Jack the rippera ali igra je pokazala da je puno blize top naslovima. Ne nadajte se da je ovo novi Still life, Syberia il The longest journey ali nije ni (pre)daleko...
Kao prvo casual avanturisti ili izletnici u zanr mogu je odmah preskociti (radije nek zaigraju neki od gore spomenutih naslova) dok ce prekaljeni avanturisti naci sate zabave(ipak ne previse jer je igra relativno kratka)...
Moram priznati da se nisam odmah ufurao vec mi je trebao koji sat za to no jednostavno pomislite da ste mali debeli Belgijanac (Poirot) i zacas cete se ufurati. Najaca strana igre su atmosfera (nakon sat-dva) i prica koja vas tjera da ju igrate do kraja unatoc njenim nedostacima.
Nedostatci:
U prvom redu tipicno za avanture bjesomucno lutanje od lokacije do lokacije sta je problem jer kuca ima dva kata sa 20-tak prostorija i 30-tak "ekrana" te najmanje toliko sam otok...A kroz igru nemozete napredovati dok ne pokupite SVE predmete na lokacijama kojima je u tom trenutku dozvoljen pristup te dok ne porazgovarate sa SVIM ukucanima... Tako da igra nakon par sati postaje:
-animacija
-razgovor sa svim zivim likovima
-lutanje po vec deset puta prodenim lokacijama...
Frustracije:
-Ja sam, recimo, dva puta pregledao sve prostorije u kuci i nisam kuzio sta trebam napraviti da krenem dalje...kombinirao predmete...da bi shvatio da sam jednu stvar na jednoj lokaciji dva puta previdio...
-Predmeti se mogu kombinirati i rastavljati no samo jedan se moze i okrenuti te tako upotrijebiti, makar glavni lik nikad to nekaze pa nakon jos par sati mozganja kako dalje slucajno sam to napravio i igra krenula dalje.
Dakle ima par tezih i nelogicnih stvari no i to je karakterisicno za zarn.
Zakljucak:
Ljubitelji zanra ce biti zadovoljni s ovim naslovom pa ce i unatoc sitnim frustracijama zahvaljujuci ponajprije prici i atmosferi nastaviti igrati do kraja...Ja znam da ja hocu...jer moze samo bolje...trenutno sam na nekih 60% igre (u 10-tak sati igranja-rekoh da je kratka

)...