View Single Post
Staro 10.12.2019., 16:14   #41
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Igram malo "đavoljeg odvjetnika" sada, nisam nikad bio kupac navedenog dućana:
Zar se može roba otvoriti, isprobati i vratiti unutar 14 dana na način na koji vi to ovdje "dočaravate", a da nije umanjena vrijednost ?

Mislim da se ne može napr. uzeti mobitel, raspakirati, ubaciti sim karticu, drkati po njemu i vratiti unutar 14 dana, a da se time nije umanjila vrijednost tog proizvoda (čije umanjenje, po zakonu, ide na dušu potrošača).

I kakva je praksa drugih dućana glede toga ? Mislim da 99% njih reseal-a robu i prodaje pod novu. Što bi naravski i bilo logično, jer bi ta roba trebala biti nova, ako je vraćena unutar 14 dana i nije joj umanjena vrijednost ni u kom pogledu.

EDIT:
Evo, kolega me pretekao sa istim razmišljanjem. Pitate neku stvar koja nije problematika isključivog ovog dućana nego bilo kojeg koji posluje, a očekujete - što ?
Na kraju krajeva, tvrdnja radi koje je dignut ovaj thread ne pije vodu. Kupac dobio otvoren proizvod a dućan nema izložbeni prostor ? Ako je to istina, onda je kupac trebao vratiti proizvod odmah jer je pakovanje dirano i tražiti drugi, a ne prihvatiti proizvod i dramiti kako je dirano.