Citiraj:
Autor Sa_Stilom
I ziher si da će to raditi na način:
Player - HDMI - TV - Optical - Z906 ?
|
A nisam. Ovisi o tv-u, dal ima visekanalni passthrough? Uglavnom ako tv i ima passthrough, vrlo vjerovatno ce ti raditi samo dd i dts, ali visekanalni losseless tj dts-hd ma i dd truehd nece jer to optika nemere progutati.
Al zato mozes podesiti u coreelecu da u slucaju dts-hd ma ili dd truehd kodi prosljedi obični 5.1 pa opet ... Koliko-toliko imas neku satisfakciju.
Uglavnom. Baratanje zvukovima u coreelecu radi bez greske i nikada ne iznevjeri. Sto nije slucaj sa Kodijem na androidu jer je android taj koji radi probleme ... Uglavnom.
Al bez pravog avr-a to je sve kemijanje ...
Sad kako sam prešao na Beelinkov GTking 2 Nexboxa a96x 2/16gb mi stoje u ladici.
Meni su radili s coreelecom ... Pa 3 godine sigurno, ako ne i vise.
Jedan u dnevnoj sobi, drugi u djecijoj. Ovaj u dnevnoj ne bio na lanu, a u djecijoj na wifiju. svi moguci streamovi unutar kucne mreze sa nas servera, smb, nfs dlna. Apsolutno sve je radilo bez greske.
Kako sam prvi dan instalirao coreelec, nisam ih dirnuo. Niti sam ih ikada ugasio. Djeca su ih svakodnevno koristila, streamala crtice, mali od 5 godina lurka po izbornici bez ikakvog problema. Đe ćeš ti to sa androidom dobiti? Danas radi - sutra ne, pa se jebeš cijeli dan, klikas ko budala, tražiš rjesenje ...
Da si bliže mogao sam ti ih posuditi pa se igraj
Edit:
Ovdje treba razlučiti i razlikovati kodi od coreeleca. Za one koji nisu upućeni, Riječ je o jednom te istom media centru, bivsem xbmc-u.
Iako je riječ o istom media centru, to su 2 različita svijeta
Kodi je aplikacija, program, exe, apk, app koji se instalira na određenu platformu - os... Samim time podlozna musicama; Dok je coreelec, mozemo reći, kodi OS na bazi minimalno linux-a (kako su se prije reklamirali) potrebnog da stvar fercera.
Namjenjen je jedino i iskljucivo amlogic arhitekturi pa iz toga proizlazi ta stabilnost i odlicna podrska. Instalacina je krajnje trivijalna i vrlo jednostavna. Rufusom ili sl. Aplikacijom se nacini coreelec bootabilan sdcard ili usb drive te se reboot procedurom inicira dizanje coreeleca sa sdkartice. Android ostaje nedirnut u nand memoriji.
Postoje tu jos raznorazne izvedenice poput libreeleca i sl. ali coreelec je trenutno vrh-vrhova i proizvođači su se počeli javno reklamirati da pružaju podršku za coreelec te šalju uređaje razvojnim timovima na testiranje i razvijanje podrške.
Poslano sa mog Redmi Note 8 Pro koristeći Tapatalk