Citiraj:
Autor dada-as
Dobra je. Ali sad bi presao na nesto ergonomsko, jel iam mehanicka a da je i ergonomska. Koristila bi se za visesatno natipkavanje.
|
Mehaničke tipkovnice, osim ako ne ideš na low profile verziju (sa čime nemam baš iskustva), su po defaultu više od membranskih. Tako da za poštenu ergonomiju preporučam da si odvojiš love i za neki pošteni wrist rest (bolji su s poštarinom oko 300 kn).
Alternativa je naći mehaničku koja dolazi sa jednim, poželjno magnetski za lakšu demontažu (ova moja Hyper X Allow Elite RGB dolazi sa plastičnim koji se spaja kopčama).
Isto tako, preporuka za viši wrist rest ako imaš opciju biranja između više visina.
Citiraj:
Autor estugarda
Ekipa može prijedlog odabira mehaničke wireless tipkovnice? Jedina mehanička koju sam koristio je bila IBM Model M prije puuuuno godina, i zapamtio sam je kao najbolju tipkovnicu. Radim 30% CAD (20-30 komandi na tipkovnici koje se često ponavljaju; Space, Enter, Shift, Ctrl, Alt, Esc i brojne kombinacije tih komandi i drugih slova, uz puno korištenja numeričke tipkovnice), 30% Unreal engine (kao gejmanje), 30% video edit (kao CAD, ali manje komandi) i 10% ostalo.
Uvjeti:
1. mehanička
2. wireless
3. numerički dio mora biti
4. osjećaj i zvuk kao kod IBM Model M - ja sam mislio da bi to mogli biti Cherry MX Brown, ali nisam siguran
5. backlight da, RGB više nepoželjan nego poželjan
6. nije apsolutni uvjet, ali bilo bi fora da se jendostavno može šerati po računalima
7. bilo bi dobro da je HR layout, ali znam da je to teško.
Hvala,
Pozdrav
|
IBM Model M ima svoj kultni status, što yes yes:
IMHO Cherry MX Brown ti neće dati isti osjećaj kao Buckling spring iz Model M, bliža usporedba su MX Blue. No, oni se baš ne preporučaju za igranje ako ti je to jedna od namjena.
Kako si naveo dosta zahtjeva, neka drugi odgovore s preporukama - ja ću samo spomenuti kako ćeš teško naći HR layout i to ti osjetno smanjuje izbor. Ako tipkaš sa svih 10 prstiju kao ja, želiš nešto sa dva velika SHIFT-a, tako da ti ISO layout ne igra ulogu već ANSI (američki) s malim enterom.
Ima firmi koje ti mogu naknadno ugravirati HR slova pa opcija naručivanja custom tipkovnice sa blank kapicama možda nije loša ideja.
Probaj se igrati malo sa Varmilo konfiguratorom, da si složiš što ti treba:
https://www.varmilo.com/keyboardproscenium/en_
- nude i JIS layout, sa velikim ENTER i malo manjim desnim SHIFT-om
- imaš i opciju za wireless
- najbitnije: u ponudi imaju i
Zeal switcheve (s obzirom na tvoje zahtjeve, preporuka za Zealios V2 67g)
Sve u konačnici ovisi o tome koliki ti je budžet.