View Single Post
Staro 09.12.2019., 18:12   #89
quazar912
Premium

quazar912's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
Neočekivan obrat situacije. Prijatelj nazvao jutros, ispričavao se pola sata, da je poslao krivu kutiju (svoju, otvorenu). Slučajno naletio na moju neotvorenu i odmah poslao

Nakon svega barem se dobro završilo, a i svašta smo naučili u procesu.

I da, slažem se da vjerojatno ne bih ništa dobio.

Može lock šta se mene tiče.

priča je jako mutna jer se NEO kleo da je manja kutija u kojoj je skupi item, bila original zatvorena......sad ispada da kutija nije bila netvorena,ali NEO i dalje drži priču da je on surpefrend i da je kutija bila tvornički zapakiranja...

Citiraj:
Autor Neo-ST Pregled postova
U 20 godina primanja paketa iz cijelog svijeta, preko svih mogućih dostavljača, tek danas mi se dogodilo da primim paket, sa otuđenim uređajem iznutra.

2.12. prijatelj iz jednog grada u HR šalje neotvorenu, novu kutiju sa uređajem unutra meni, također u HR. Kutija na sebi ima 2 zaštitne naljepnice. Tu kutiju, skupa s računom stavlja u veću kartonsku kutiju i sve predaje Pošti.

6.12. dobivam paket, no stavljam ga sa strane i odmah izlazim iz kuće, te se zbog obveza vraćam doma tek navečer.
Navečer otvaram kartonsku kutiju i vadim račun, te kutiju od uređaja.
Odmah primjećujem da je zaštitna naljepnica prerezana, a uređaj odstranjen iz kutije.

S obzirom da mi je to poslao prijatelj, on otpada kao mogućnost krivca.

Uređaj je pozamašne vrijednosti, te je paket bio osiguran na tu vrijednost.

Odmah sam jutros zvao SZK Pošte, gdje su mi rekli - pazite ovo - da sam trebao otvoriti paket odmah po primitku te provjeriti da je s njim sve u redu. Drugim riječima, trebao sam poštaru reći da sjedne sat vremena i popije kavu dok ja to otpakiram, ugradim i provjerim da li radi.

Već znam koja je procedura jer sam se raspitao, moram ispuniti neke formulare za naknadu štete, te sa svim dokazima i sl. otići u ponedjeljak u poštu napraviti zapisnik.

Međutim mislim da znamo kako će to završiti. 99% da će Pošta tvrditi da to nije njihova krivica.

U tom slučaju sam voljan ići do kraja, jer ne dam da me ovako *ebu.

Da li ste imali ovakav slučaj i kako postupiti?

Hvala

Thule nosač
quazar912 je offline   Reply With Quote