View Single Post
Staro 08.12.2019., 14:06   #47
Neo-ST
Premium
Moj komp

Neo-ST's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor ODO Pregled postova
NEO-ST, ne može preporuka imat vrijednost, vrijednost može imat paket ili vrijednosno pismo, s tim da ne znam zašto bi itko paketno slao veliku vrijednost kad HP ne diže cijenu slanja do 3000kn, pa tako obični paket može ispast puno skuplji iako nije exspres usluga.
Preporuka je R, paket je C, vrijednostno pismo V.

Šta se tiče otvaranja paketa, ti na to imaš pravo, to šta ljudi ne koriste svoje pravo je druga stvar. Kažem, kad je neka stvarno velika vrijednost u pitanju uopće se ne trebaš o tome premišljat. Je li neki predmet ili ambalaža oštećen je jedino šta se gleda, sad je li on DOA ili neki drugi tehnički problem sa sadržajem je nešto šta ti rješavaš s pošiljateljem i to je uvijek rizik slanja koji na sebe preuzima primatelj.
Je u pravu si, krivo sam napisao, nije preporučeno nego samo vrijednosna pošiljka.

Citiraj:
Autor FRipper Pregled postova
Ni meni to nije jasno... tu je netko gadno smrdao nešto kod slanja...

I nije mi jasno što je takav problem da se napiše o čemu se radi ili bar koliko kg je predmet, koliko je točno izvagano prije slanja, koliko je točno izvagano prilikom zaprimanja...

@Neo

Napiši to, na koji način je to točno poslan, kolika je kilaža tamo koliko kada si preuzeo...

I odmah čemu sve znati ili je pošiljatelj smrdao ili je pošta...

I molim ostali bez trolanja i gluposti.
Ne mogu, sutra imam sastanak u Pošti pa napišem nakon toga koliko budem mogao.
Paket nisam vagao kod zaprimanja.
Kartonsku kutiju u kojoj je došao paket sam bacio odmah (u kontejner za ne falit) jer me živciraju kutije kad se vuku po kući. Paketić sa uređajem sam stavio sa strane i izašao, te se vratio navečer. Ostalo znaš.

Našao sam po kući kartonsku kutiju vrlo sličnih dimenzija, te u nju stavio paketić sa uređajem i izvagao svojom analognom preciznom vagom. Razlika je 8g, točno koliko uređaj teži, no kao što rekoh, oni to mogu odmah odbaciti iz dva razloga - 1. tolerancija vage, 2. mogao sam izvadit uređaj te izmjerit bez njega. To ništa ne dokazuje. Jedino osobno imam satisfakciju jer znam da je to točno razlika koja fali, odnosno da je on poslao paketić sa uređajem unutra koji je kasnije izvađen.

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
to što ti ne znaš te i dovelo do ovog, prvi post u ovoj temi nakon tvog je od osobe koja to radi, siguran sam da nisam jedini
Sjećam se prije par godina sam išao preuzet paket osobno na poštu. Ženu na šalteru sam pitao jel mogu otvorit paket da vidim jel sve u redu. Doslovno se izvikala na mene i rekla da ga preuzmem pa da onda mogu radit s njim šta hoću, dotad da ga ne smim otvarat.
Možda se ta praksa u međuvremenu promijenila, no ja nisam znao. A i kako bih, ko će me obavijestit da mogu i moram otvorit paket prije preuzimanja. Meni je još njena reakcija u glavi, tako da nisam ni pokušavao. Tim više šta u 20 godina nikad nisam imao ovakav problem, a i u firmi svakodnevno primamo pakete pa ih ne otvaramo.
To je jednostavno jedna od onih navika di više ne razmišljaš nego samo preuzmeš paket, potpišeš, poštar ode i kasnije ga tek otvoriš.
Naravno, tada je kasno, ali to i dalje ne znači da ne mogu pokušat poduzet neke korake.
Neo-ST je offline   Reply With Quote