Citiraj:
Autor domina
Neo, od kuda je slana pošiljka, imaš li tracking lokacije gdje je sve paket bio.
|
Imam tracking, poslan je preporučeno sa naznačenom vrijednošću.
Dvije su lokacije samo na trackingu, njegov grad i moj.
Citiraj:
Autor zalman1
Isto kao i lažna prijava pa treba dobro znati šta radiš.
I dalje nismo čuli koja komponenta je u pitanju i kolika težina paketa je naznačena, bitno da se piše...
|
Nebitno za raspravu. Koja je razlika da ti napišem da se radi o srebrnom priboru za jelo vrijednosti 4000kn ili nečem drugom? Težina koja je izmjerena u pošti vs. težina koju sam ja izmjerio ima razliku, međutim ona je mala te se uvijek mogu vadit na toleranciju vage ako hoće, a u krajnosti to opet ništa ne dokazuje. Mogu i reći da sam izvadio taj uređaj prije vaganja. Sve je to kita od dokaza.
Citiraj:
Autor zalman1
Također, on je preuzeo i potpisao pošiljku, pa me zanima kako bi mu ti to savjetovao da složi prijavu i kako da dokaže da on sam nije izvadio komponentu iz paketa?
I kako će dokazati da mu je dotični uopće išta poslao?
Ali ti bi upleo policiju.
|
Zbog gore navedenih razloga, sve pada u vodu osim 2 stvari kojima mogu pokušati dokazati nevinost pošiljatelja i mene:
1. Pošiljatelj je voljan potpisati i kazneno odgovarati za svoj potpis, da je paket poslao neotvoren
2. Ja kao primatelj sam voljan svjedočiti pred Sudom da u svojih 20 godina se nikada nisam bavio muljažama, pogotovo ne na štetu Pošte. Razlog - jednostavno nemam potrebe za tim. Kao dokaz ću tražiti ispis svih mojih transakcija u kojima se vidi kolike vrijednosti paketa sam sve slao i primao, a nikada imao probleme, te nikada zatražio naknadu štete. Također mogu pozvati svjedoke koji će svjedočiti da sam pošten korisnik Poštanskih usluga, a da se nemam potrebu baviti sitnim malverzacijama može dokazati i moja plaća te imovinsko stanje, kao i policijski dosje u kojem se vidi da nisam nikad kažnjavan.
Na policiju ću svejedno otići, neka barem naprave zapisnik tako da postoji neki službeni pisani trag o svemu ovome.
Osim policije, za sve pravne odnose sa Poštom ću angažirati i odvjetnika, pa kad vide službeni dopis znat će da ne odustajem lako. U svakom slučaju, najlakše je u startu odmahnuti rukom i reći "nemam šanse" te odustati, a to se neće dogodit.
Citiraj:
Autor zalman1
Dostavne službe imaju sve elemente da zaštite ljude, potrebno je samo proučit pravila, nemaš šta tražit naknadno, kad si već preuzeo.
|
Realno, ne znam nikog tko otvara paket pred poštarom. Da to nije tako, do ovoga ne bi ni došlo.
Netko dobro zna da većina ljudi ne provjerava pakete nego ih samo preuzme, poštar ode i to je to. Na to su i računali, kao i što ti sada računaš da ću nakon toga odustati.
Bez obzira na šanse uspjeha, to ne smije i neće stati na tome.