View Single Post
Staro 07.12.2019., 15:49   #4171
thubanx6
Premium
Moj komp

thubanx6's Avatar

Datum registracije: Aug 2011
Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Da li je netko prešao s i7 Haswella na nešto sa 6 jezgri i da li se osjeti razlika? Svrbi me novi laptop, ali nemam osjecaj da je i7 4810MQ vrijeme već pregazilo. Još me više plaši prelazak sa 3K na 1080p :-S .
Ja sam prešao sa 6820HQ (P50) na 8350U (elitebook 840 g5). Oni su po snazi bili rame uz rame.

Sad sam prešao na P1 gen 2 sa 9850H i to je već nebo i zemlja po pitanju snage. Taktovi se vrte oko 4ghz po svih 6 jezgri u nekakvom prosječnom opterečenju, a imaš 6 jezgri na raspolaganju.

Da li ti se razlika isplati ovisi naravno isključivo o onome za šta ti stroj treba. Meni je vrijedilo jer mi se build time zahtjevnih aplikacija smanjio za 30ak % pa mi posao ide brže na njemu ali ako radiš nešto šta je malo manje procesorski zahtjevno razlika će ti biti nepostojeća.

Btw P1 je zakon. Hlađenje me oduševilo u potpunosti. Uz zamjenu tvorničke paste worst case scenarij temperature su ispod 85C po najtoplijoj jezgri. A takt nikad ne ide ispod 3.2 (i do tu jako rijetko padne) i hlađenje mu radi više nego dovoljno tiho za moj ukus.

Kvaliteta izrade i tipkovnica su 3 klase iznad T serije. Baš kao što je i P50 bio. Divan stroj.
thubanx6 je offline   Reply With Quote