View Single Post
Staro 06.12.2019., 11:15   #4603
Overclock
Premium
Moj komp

Overclock's Avatar

Datum registracije: Mar 2009
Pošto su mi nasilno (na)metnuti winDowns 10 u okolinu koja skupo naplaćuje probleme, imam moralnu obavezu podijeliti rješenje problema update-a i drivera.

Radi se o win 10 enterprise LTSC, koji kao i professional, nakon blokade update servisa i gašenja svih updatea u group policy (driver included), samovoljno rade blokirani update.

Nakon 3 mj. skoro svakodnevnog korištenja, nije prošao niti jedan windows update, niti je bilo promjene važnijih drivera. Procedura koja radi u mom slučaju:
1. Gašenje update servisa i disable update na svemu u group policy.
2. Instalacija O&O ShutUp10, obavezno napraviti win checkpoint jer prvo pokretanje često shebe win start, a nakon toga gašenje svega što nije nužno za rad.

Ova verzija windowsa nudi i 3. korak, a to je unified write filter, nasljednik ewfmgr-a koji je vrhunski radil svoju zadaću, ali s manama. UWF sprječava sve zapise na zadani volume (disk/particiju) i ne zadaje glavobolje vezane za date/time probleme od prethodnika. Nakon restarta, volume ostaje u stanju na kojem je napravljen zadnji commit (zapis). Mana mu je kaj troši RAM za sve podatke namijenjene zaštićenom volumeu, tak da prosječni korisnik treba bar 8gb ram, poželjno 16gb, a za duševni mir 32gb (gdje se u prosjeku koristi 12gb)
Overclock je offline   Reply With Quote