View Single Post
Staro 06.12.2019., 02:50   #994
Max Rockatansky
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor KidBoy128 Pregled postova
Poštovani forumaši,
prošlo je podosta vremena
...
ali slobodno dajte savjete i kritike
Ne vidim ništa problematično pa ću samo malo škrtariti ... mislim da nije neka mudrost zdrobiti i više novaca ali onda bolje potrošiti na ono što će ti stvarno koristiti.

- ako ti PCI-E 4.0 nije nužan, 3900X radi i na starijim/jeftinijim pločama.
- ne vidim koja je prednost ovog kičastog RAMa ali 3000/3200 CL15/16 modula imaš i bitno jeftinijih.
- storage, SSD mi se čini malo precjenjen a 10TB hard općenito nije baš neki primjer za best-buy ... ako ti nije bitno da bude baš toliki kapacitet u komadu, za istu cijenu možeš imati 3x 4TB (isto WD Red). Također, za SSD, ja bih prije stavio dva manja, za OS i aplikacije je dovoljan i SATA jer ih rjeđe pokrećeš (ili NVMe ne donosi toliku korist). Za radni SSD i 1TB može biti ok, a i bar će te natjerati da češće počistiš smeće i uredno arhiviraš na HDD, 2. HDD, NAS, ext.HDD ... ukratko, prije dodatni HDD za backup nego neki fancy RAM ili SSD.
- hlađenje, Kraken X62 zvuči odlično, ali isto tako imaš i duplo jeftinijih zračnih hladnjaka.

I da, 3950X je stvarno Godot ... najprije čekanje 9. mjeseca, pa 11., konačno svanuo i taj 25.11. ... i dalje Neven Ćorak.
Max Rockatansky je offline   Reply With Quote